Altın, ABD TÜFE Verisi Öncesi Yatay Seyrediyor

Altın, ABD TÜFE verisi öncesinde yatay seyrediyor. Spot altın ons başına 2.466 dolardan işlem görürken, gram altın 2.661 TL seviyesinde bulunuyor.

Salı günü %0,3 düşüşle kapanan altın, ABD’nin tüketici fiyat endeksi (TÜFE) verisi öncesi yatay bir seyir izliyor. Spot altın, haftanın üçüncü işlem gününde ons başına 2.466 dolardan işlem görüyor. Ons altın ve Dolar/TL kuru üzerinden yapılan hesaplamalara göre gram altın ise 2.661 TL seviyesinde bulunuyor.

Piyasalar, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) önümüzdeki aydan itibaren parasal genişlemeye başlayabileceği yönündeki spekülasyonlarla hareket ederken, yatırımcılar daha fazla kanıt için yaklaşan TÜFE verilerine odaklanmış durumda.

Fed Atlanta Bankası Başkanı Raphael Bostic, Salı günü yaptığı açıklamada, faiz oranlarında bir indirimi desteklemeden önce daha fazla veri görmeleri gerektiğini belirtti. Bostic, Fed’in “yıl sonuna kadar” faiz indirimine hazır olabileceğini yineledi.

Altın Yıl İçinde %20 Değer Kazandı

Değerli metal, bu yıl yaklaşık %20 oranında bir yükseliş gösterdi. Altının yükseliş eğilimini destekleyen faktörler arasında merkez bankaları ve Çinli tüketicilerden gelen artan satın alımlar ile Orta Doğu ve Ukrayna’daki çatışmalar yer alıyor. Yatırımcılar, bugün Euro Bölgesi’nde büyüme ve sanayi üretimi ile ABD’de enflasyon verilerini yakından takip edecek.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: