Starbucks, Satış Krizi Nedeniyle CEO Laxman Narasimhan’ı Görevden Aldı

Starbucks, CEO Laxman Narasimhan'ı görevden alarak düşen satışlara karşı Chipotle CEO'su Brian Niccol'u göreve getirdi.

Starbucks, haftalardır düşen satışları düzeltmenin yollarını ararken, CEO Laxman Narasimhan’ı görevden aldı. Wall Street Journal (WSJ) tarafından bildirilen habere göre, şirket yeni CEO olarak Chipotle Mexican Grill’in yöneticisi Brian Niccol ile anlaştı.

Starbucks’ta CEO Değişikliği

Seattle merkezli kahve devi, Niccol’un 9 Eylül’de CEO ve yönetim kurulu başkanı olarak göreve başlayacağını duyurdu. Starbucks’ın mevcut başkanı Narasimhan ise CEO’luk ve yönetim kurulu üyeliğinden derhal istifa etti.

Tartışmalar 2 Ay Önce Başladı

Starbucks’ın 2021’den bu yana yönetim kurulu başkanlığını yürüten Mellody Hobson, bağımsız yönetim kurulu başkanı olacak. Hobson, şirketin yaklaşık iki ay önce CEO değişimini tartışmaya başladığını ve sonunda Niccol ile anlaştığını belirtti.

Niccol’ü seçme kararının tamamen Starbucks yönetim kurulu tarafından alındığını ve eski Starbucks CEO’su Howard Schultz‘un yaklaşık bir hafta önce tartışmalara dahil olduğunu söyledi. Schultz, Niccol ile görüştüğünü ve onu onayladığını ifade etti. Schultz, “Kendisine saygı duyuyor ve tam destek veriyorum,” dedi. Niccol, şirket tarihinde Starbucks’ın CEO’su olarak görev yapan altıncı kişi ve şirket dışından gelen ikinci kişi olacak. Mart 2023’te CEO olan Narasimhan ise bu pozisyondaki ilk kişiydi.

Hisseler Tepki Verdi

Haberin ardından Starbucks’ın hisseleri vadeli endekste yüzde 13 primlenirken, Chipotle Mexican Grill‘inki yüzde 10 düşüş yaşadı. Laxman Narasimhan döneminde şirket hisseleri yüzde 21 değer kaybetmişti.

Aktivist Yatırımcılarla Mücadele

Starbucks, haftalardır aktivist yatırımcı Elliott Investment Management ile yavaşlayan satışları ve işletme sorunlarını ele almanın yollarını görüşüyor. Geçtiğimiz hafta Wall Street Journal, bir başka aktivist olan Starboard Value‘nun Starbucks’tan hisse aldığını bildirdi.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: