Meral Akşener, Kılıçdaroğlu ve Özdağ’a Dava Açıyor: “İçimde Tuttuğum Her Şey Dilekçede Olacak”

Meral Akşener, Kemal Kılıçdaroğlu ve Ümit Özdağ’a dava açacağını açıkladı. Akşener, "ihanet" ve "ahlaksızlık" ifadelerini kabul etmediğini söyledi.

CHP’nin önceki dönem Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kısa Dalga’dan Günel Cantak ile gerçekleştirdiği röportajda, Meral Akşener’in Cumhurbaşkanlığına aday olma sürecini değerlendirmişti. Kılıçdaroğlu, Akşener’in Saray’da yer almasına şaşırmadığını belirtmiş, “Bu topraklarda maalesef ihaneti de görebiliyoruz” ifadelerini kullanmıştı. Bu açıklama, kamuoyunda haliyle büyük yankı uyandırmıştı.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ise YouTube’daki “Bu Kanal” adlı programda, Akşener’in 2018 yılında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı bilerek yeniden seçtirdiğini iddia etmişti.

Bu sözler üzerine Akşener, her iki lider hakkında da yasal yollara başvuracağını duyurdu.

“İhanet ve Ahlaksızlık” Sözleri İçin Yargı Yoluna Başvuracak

Sözcü’den Aytunç Erkin‘e konuşan Akşener, Kemal Kılıçdaroğlu’nun kendisi hakkında kullandığı “ihanet” ve Ümit Özdağ’ın sözleri için hukuki süreç başlatacağını açıkladı. Akşener, “İhanet ve ahlaksızlık gibi ağır ifadeleri kabul etmem mümkün değil” dedi.

Akşener, avukatıyla birlikte Kılıçdaroğlu ve Özdağ’a karşı dava açmak üzere hazırlıklara başladığını belirtti. Kılıçdaroğlu ile mahkemede hesaplaşacağını vurgulayan Akşener, her şeyin dilekçesinde net bir şekilde yer alacağını söyledi.

Bundan Sonra Madem Öyle İşte Böyle

“Bundan sonra madem böyle işte böyle. Dilekçe çalışıyorum şu anda daha vermedim ama mahkemeye vereceğim. Dolayısıyla annemin amcası Yemen şehidi, babamın amcası İstiklal madalyalı Atatürk’ün arkadaşı bunu benim ailemin kaldırması mümkün değil.

Kılıçdaroğlu ve mahkemede hesaplaşacağız kendisiyle. Her şeyin nasıl olduğunu çok açık, net ve kendi içimde tuttuğum her şey dahil dilekçede olacak.

Ümit Özdağ’ı da veriyorum. Ona da bugüne kadar çok hoşgörülü davrandım. Bir parti kurdu, bizden ayrıldı. Mümkün olduğunca dikkat ettim. Ama bugün itibarıyla onu da veriyorum ki yalanlamamıştım onun kurduğu cümleleri. Mahkemede yalanlayacağım Özdağ’ı da.

Okuyunca göreceksiniz. Sabrın çok berbat bir duygu olduğuna kanaat getirdim.” 

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: