Bağımlılık Tedavisinde Yeni Umut: Ultrason Dalgalarıyla Beyni Sıfırlama

Rockefeller Nörobilim Enstitüsü, bağımlılık tedavisinde ultrason dalgalarıyla beynin ödül merkezini sıfırlamayı hedefliyor. Yeni tedavi yöntemi, bağımlılıkla mücadelede umut veriyor.

Rockefeller Nörobilim Enstitüsü (RNI), bağımlılık tedavisinde çığır açan yeni bir yöntemi test ediyor. Beynin ödül merkezi olarak bilinen nucleus accumbens bölgesini ultrason dalgalarıyla sıfırlayan bu yöntem, opioid ve metamfetamin gibi maddelerin yanı sıra kumar ve aşırı yeme gibi bağımlılıklar için de umut vadediyor.

Odaklanmış Ultrason: Beynin Ödül Merkezini Sıfırlama Yöntemi

RNI’nin yürüttüğü deneyde, MRI makinesi ve 1 milyon dolarlık özel bir kask kullanılarak odaklanmış ultrason dalgaları beynin ödül merkezine yönlendiriliyor. Deneye katılan Joe Hilton, ultrason tedavisinden sonra bağımlılık yapıcı maddelerin görsellerine karşı hissizleştiğini bildirdi. Tedavi, bağımlılıkla ilişkili yoksunluk hissini azaltarak hastaların daha sağlıklı bir iyileşme süreci geçirmesine olanak tanıyor.

Bağımlılığa Yeni Bir Yaklaşım: İlaç Yerine Beyin Tedavisi

Geleneksel bağımlılık tedavilerinde ilaç veya davranışsal tedavi kullanılırken, RNI ultrason yöntemi ile fiziksel beyne odaklanıyor. Dr. Ali Rezai, ultrason tedavisinin beynin bağımlılık merkezini sıfırlayarak nükleus akumbens ve prefrontal korteks arasındaki yoğun bağlantıyı yeniden yapılandırdığını belirtti. Rezai, “Bu yöntemle bağımlılık merkezindeki olağandışı trafik zamanla ortadan kalkıyor,” diyerek yöntemin etkinliğine vurgu yaptı.

Yeni Tedavi Yönteminin Bağımlılık Üzerindeki Etkileri

Ultrason dalgaları, beynin ödül merkezini sıfırlayarak, yoksunluk hissini azaltıyor. Bu süreçte, hastaların stres yönetimi ve bağımlılık tetikleyicilerine karşı direnç geliştirmesi amaçlanıyor. RNI’nin çalışmaları, bağımlılıkla mücadelede yeni bir çağ başlatarak, bağımlılık merkezli beyin bağlantılarını düzenleyici ultrason tedavisinin umut vaat ettiğini gösteriyor.

web sitesi uygulama / geliştirme: