OPEC’in Temmuz Raporu: Suudi Arabistan Üretimi Artırırken, Libya Geriledi

OPEC'in temmuz raporuna göre, Arabistan petrol üretiminde artış, Libya'da düşüş yaşandı. Küresel petrol talebi öngörüsü ise aşağı yönlü revize edildi.

OPEC’in temmuz ayında yayımlanan aylık petrol piyasası raporuna göre, Suudi Arabistan günlük üretimini 97 bin varil artırarak grubun en büyük üreticisi olma konumunu pekiştirdi. Buna karşılık, Libya‘da ise günlük üretim 19 bin varil azaldı. Bu durum, OPEC’in toplam üretiminde önemli bir değişim yarattı.

Küresel Petrol Talebi Tahminlerinde Revizyon

Raporda ayrıca, OPEC’in bu yıl için küresel petrol talebi öngörüsünde bir revizyon yaptığı belirtildi. Küresel petrol talebinin bu yıl, geçen yıla kıyasla günlük 2 milyon 110 bin varil artarak 104 milyon 320 bin varile ulaşması bekleniyor. Ancak bu tahmin, bir önceki raporda öngörülen talebin günlük 135 bin varil altında kaldı. Çin’in petrol talebindeki zayıflama bu revizyonda etkili oldu.

OECD ve OECD Dışı Ülkelerde Petrol Talebi

OECD ülkelerinde petrol talebinin bu yıl günlük 160 bin varil artışla 45 milyon 810 bin varile ulaşması bekleniyor. OECD dışı ülkelerde ise talebin günlük 1 milyon 950 bin varil artarak 58 milyon 510 bin varile ulaşacağı öngörülüyor. Küresel talebin 2025’te ise günlük 1 milyon 780 bin varil artışla 106 milyon 110 bin varile ulaşacağı tahmin ediliyor.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: