Fatih Altaylı, Elle Man Dergisi’nde: “Kadın Bana Göre Toplumdaki Üstün Varlık. Bizden Çok Daha Akıllılar.”

Elle Man dergisine röportaj veren Fatih Altaylı: "Bende feminizm anlayışı yok, kadınlara yönelik bir saygı anlayışı var."

Fatih Altaylı, Elle Man’de yer aldığını bu sözlerle duyurdu: “Elle dergisi Elle Man diye erkek dergisi de yayınlamaya karar vermiş. İlk sayıya benimle röportaj yapmak istemişler. Normalde pek sevmediğim bir şey ama siftah yapana destek olmak lazım. Tabii ki kabul ettim. İnşallah beğenirsiniz. Yine de aklımda bir soru. Acaba derginin adı ‘Il’ mi olmalıydı!”

Screenshot

Dergi, Fatih Altaylı’yı böyle anonsladı: “Dünyanın en erkek egemen mesleklerinden biri, gazetecilik. Özellikle üst kademelerde eril egolar tavan. Bu meslekteki kadınlar cam tavanları iyi bilirler. Bu düşüncelerle giriyorum binaya. Mesleğin o üst kademelerinin daimi figürlerinden Fatih Altaylı, YouTube programlarını yaptığı stüdyonun bulunduğu ofisine, aydınlık, taze bir enerji ve sıfır egoyla giriyor. Şaşırmamak elde değil. Son derece nazik ve sıcak. Ekiple tanışıyorum, a-ah, herkesin yüzü gülüyor. Işıl ışıl gençler, keyifli bir ortam… Uzun zamandır bu kadar güzel bir iş ortamı görmediğimi düşünüyorum. Karşımda oturan adam, meslekteki büyük ismiyle insanı ezeceğine, rahatlatıyor. Buyrun, bir şaşkınlık daha… Yüzünün gülücüğü bol, arada gözleri yaşaracak kadar duygu dolu. Kafası çok hızlı çalışıyor, her konuda anlatacak bir anısı, verecek bir bilgisi var. Sürekli telefonu çalıyor, belli ki eşi dostu sürekli ona bir şeyler danışıyor. Son telefona kulak kabartıyorum. Karşı tarafın “Araba alacağım, ne alayım?” sorusuna uzun ve detaylı bir cevap veriyor. Fırsattan istifade, konuşması biter bitmez en sevdiğim konudan, otomobillerden başlıyorum…

Medyada stil sahibi erkek dendiğinde akla ilk gelen isimlerinden Fatih Altaylı, giyim, yaşam, yemek, gezi gibi hayatın keyifli yanlarına dair tercihlerini; sürdürülebilirlik, erkekte estetik, feminizm ve göç konularındaki görüşlerini ELLE Man’in ilk sayısı ile paylaştı.”

Altaylı’nın röportajından: “Bende feminizm anlayışı yok, kadınlara yönelik bir saygı anlayışı var. Kadın bana göre toplumdaki üstün varlık. Bakıyorum, bizden çok daha akıllılar. Mesela kızım Zeynep. Benden daha bilgili, empati kabiliyeti daha yüksek, daha derin, daha sağduyulu. Kızıma gerçekten hayranlık duyuyorum.”

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: