Ekonomist Ege Cansen’den İktidara Eleştiri: “Gösteriş Yatırımları Ülkeleri Geri Götürür”

Ekonomist Ege Cansen, iktidarın ekonomi politikalarını ve verimsiz yatırımları eleştirdi. Cansen, gösteriş yatırımlarının ülkeyi geri götürdüğünü ve kaynakları tükettiğini belirtti.

Ekonomist Ege Cansen, iktidarın ekonomi politikaları ve yatırımları hakkında önemli eleştirilerde bulundu. Cansen, mevcut ekonomik koşullarda yapılan yatırımların verimliliğine dikkat çekti ve gereksiz harcamaların ülkenin ekonomisine zarar verdiğini belirtti.

Ekonomik kriz, Türkiye’de sokaktaki insanların yaşamını zorlaştırırken, iktidarın ekonomi politikaları ve büyük harcamalar, bu krizin daha da derinleşmesine yol açıyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından açıklanan “Tasarruf Tedbirleri” ise yalnızca halkın üzerine yük bindiriyor. Ancak, iktidar paydaşları bu durumdan etkilenmiyor ve harcamalarından taviz vermiyor. Bu durum, hem kamuoyunun hem de ekonomistlerin tepkisine yol açıyor. Ayrıca, ekonomistler eldeki kaynakların yeterince verimli kullanılmadığını da sıkça dile getiriyor.

Verimsiz Yatırımlar ve Kaynak Tüketimi

Bir televizyon programında konuşan Ege Cansen, iktidarın ekonomi politikaları ve gösteriş yatırımları üzerine çarpıcı açıklamalarda bulundu. Cansen, “Ülkeleri geri götüren gösteriş yatırımlarıdır. Sanki yatırımda bir kutsallık var sanılıyor. Yatırım deyince iyi bir şey kabul ediliyor. Ancak, verimsiz yatırımlar kara deliktir. Dipsiz kuyu gibi kaynakları tüketir” ifadelerini kullandı. Özellikle, “uçak inmeyen havaalanları” gibi projelerin her yıl büyük masraflara yol açtığını belirten Cansen, bu tür harcamaların ülke ekonomisini olumsuz etkilediğine dikkat çekti.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: