HSBC Tarihi Bir Atamaya İmza Attı: Pam Kaur Yeni CFO Oldu

HSBC, Pam Kaur'u ilk kadın CFO olarak atayarak bir ilke imza attı. Yeni CFO ataması, bankanın yeniden yapılanma sürecinin bir parçası olarak gerçekleşti.

HSBC Holdings, şirket tarihinde bir ilke imza atarak, Pam Kaur’u yeni Mali İşler Direktörü (CFO) olarak atadı. 2013 yılında şirkete katılan Kaur, bankanın 159 yıllık tarihinde CFO olarak atanan ilk kadın oldu. HSBC Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mark Tucker, Kaur’un yönetim kurulu tarafından oybirliğiyle seçildiğini ve kendisine büyük bir saygı duyulduğunu belirtti.

Bu atama, bankanın yeni CEO’su Georges Elhedery yönetiminde gerçekleşen yeniden yapılanma sürecinin bir parçası. HSBC, maliyetleri düşürmek amacıyla çeşitli iş kollarını yeniden organize ediyor. Bankanın ticari ve yatırım bankacılığı operasyonları, büyük bir revizyonla Michael Roberts yönetiminde birleştirilecek.

Yeni Yapı ve Stratejik Öncelikler
CEO Elhedery, yaptığı açıklamada, yeni yapının bankanın stratejik önceliklerine daha iyi hizmet edeceğini ve HSBC’nin daha basit, dinamik ve çevik bir organizasyona dönüşeceğini belirtti. Küresel ekonomideki faiz oranı düşüşleriyle karşı karşıya kalan banka, marjlarını koruma baskısı altında. Bu bağlamda, Elhedery personelden harcamalarda daha dikkatli olmalarını ve bankacıların seyahatlerine sınırlamalar getirilmesini talep etti.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: