Bryan Johnson, “Sıvı Altın” Plazmasını Değiştirerek Yaşlanma Sürecini Yavaşlatıyor

Biyo-hacker Bryan Johnson, yaşlanmayı geciktirmek için "toplu plazma değişimi" yaptırarak biyolojik saatini geri döndürmeye çalışıyor. Johnson, plazmasının temizliğiyle doktorlarını şaşırtıyor.

47 yaşındaki multimilyoner biyo-hacker Bryan Johnson, biyolojik saatini geri almak için yaptığı girişimlerle gündemde. Yaşlanma sürecini yavaşlatmak adına yılda 2 milyon dolar harcadığını söyleyen Johnson, son olarak kanındaki “sıvı altın” olarak tanımladığı plazmasını değiştirdi.

Yaşlanmayı Geciktirmek İçin Toplu Plazma Değişimi

Johnson, daha genç kalma hedefi doğrultusunda “toplu plazma değişimi” (TPE) adı verilen bir prosedüre girdi. Bu işlem sırasında vücudundaki plazma çıkarıldı ve yerine albümin adı verilen, dokuların onarılmasına yardımcı olan doğal bir protein enjekte edildi. Uzmanlar, bu işlemi insanın yağının değiştirilmesine benzetiyor.

Plazma, vücutta trombosit, kırmızı ve beyaz kan hücrelerini taşıyan, enfeksiyonlarla savaşmaya yardımcı olan antikorlar içeriyor. Bu nedenle Johnson, plazmasını temizlemenin sağlığını ve gençliğini koruyacağına inanıyor.

“Plazmam Şimdiye Kadar Gördüklerinin En Temizi”

Johnson, plazma değişimi sonrası sosyal medyada yaptığı paylaşımla dikkat çekti. Plazmasının o kadar temiz olduğunu iddia etti ki, operatörü bu durumu “şimdiye kadar gördüğüm en temiz plazma” olarak nitelendirdi. Johnson, bunun nasıl mümkün olduğunu anlayamayan operatörün plazmasını atmaya kıyamadığını ve “dünyada iyi şeyler yapmak” için sakladığını esprili bir dille anlattı.

Johnson, bu tedavi sürecine başlamadan önce bir dizi biyolojik ölçüm yaptığını belirtti. Organ yaşları, mikroplastikler, toksinler gibi yaşlanma hızını etkileyen birçok faktörün incelendiğini söyledi ve toplamda 6 tedavi planladığını açıkladı.

Oğlu ve Babasıyla Çok Kuşaklı Plazma Değişimi

Bryan Johnson’ın daha uzun süre genç kalma çabaları ailesine de uzanmış durumda. Johnson, bir dönem genç oğlundan alınan plazmayı vücuduna enjekte ettirerek biyolojik yaşını düşürmeye çalıştı. Ayrıca babasının biyolojik yaşını 25 yıl geriye götürdüğü iddia edilen bir plazma değişimi de bu sürecin bir parçası oldu.

Ancak, Johnson bu deneyin bilinen hiçbir faydası olmadığını belirterek şakayla karışık, “18 yaşında biri olmaya çalıştığımı söylüyorum” dedi.

Sağlıklı Yaşamın Sırrı: Basit Alışkanlıklar

Johnson, tüm bu bilimsel girişimlerine rağmen yaşlanmayı yavaşlatmanın en etkili yolunun basit alışkanlıklardan geçtiğini savunuyor. İyi uyumak, düzenli egzersiz yapmak ve sağlıklı beslenmek uzun ömür için en önemli faktörler olarak öne çıkıyor.

Kendisi her 19 ayda bir doğum gününü kutladığını söyleyerek, biyo-hack çabalarının genel olarak başarılı olduğunu ve bu süreçte yaşlanma oranının 0,64 olduğunu belirtti.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: