Merkez Bankası Rezervlerinde Tarihi Zirve: 159,3 Milyar Dolara Ulaştı

TCMB'nin brüt rezervleri 159,3 milyar dolarla rekor kırdı. Swap hariç net rezervler ise 38,6 milyar dolara yükseldi. Son veriler perşembe günü açıklanacak.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası‘nın (TCMB) brüt rezervleri, 18 Ekim haftasında 2 milyar dolar artışla 159,3 milyar dolara ulaştı ve yeni bir rekor kırdı. Swap hariç net rezervler de 1,4 milyar dolar artarak 38,6 milyar dolara yükseldi.

Brüt Rezervlerde Tarihi Zirve

BV Portföy Ekonomisti Ali Orhan Yalçınkaya tarafından yapılan hesaplamalara göre, TCMB’nin brüt rezervleri 18 Ekim haftasında 2 milyar dolarlık artışla 159,3 milyar dolara çıkarak yeni tarihi zirvesine ulaştı. Bu artışla birlikte Merkez Bankası’nın rezervleri en yüksek seviyesine ulaştı.

Net Uluslararası Rezervler 13 Yılın Zirvesinde

Net uluslararası rezervler ise 2,3 milyar dolar artış göstererek 60,6 milyar dolara yükseldi. Bu seviye, son 13 yılın en yüksek düzeyi olarak kaydedildi. Bir önceki hafta Merkez Bankası’nın brüt rezervleri 157,4 milyar dolar, net uluslararası rezervleri ise 58,3 milyar dolar düzeyindeydi.

Swap Hariç Net Rezervlerde de Artış

18 Ekim haftasında swap hariç net rezervler ise 1,4 milyar dolar artarak 38,6 milyar dolara ulaştı. Bir önceki hafta bu rezerv 37,2 milyar dolar seviyesindeydi.

Merkez Bankası, rezervlere ilişkin son verilerini perşembe günü saat 14.30’da açıklayacak.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: