Yenidoğan Çetesi Skandalında Yüzde 90 Engelli Kalan Eymen Ali’nin Hikayesi

Yenidoğan Çetesi skandalında hastane ihmalleri sonucu sakat kalan çocukların olduğu ortaya çıktı. Eymen Ali K.'nin annesi, çocuğunun yaşadığı kalıcı hasarın hastane ihmalleri nedeniyle olduğunu belirtti.

Yenidoğan Çetesi soruşturmasında adı geçen İstanbul Esenyurt’taki Özel Reyap Hastanesi’nde doğum yapan Ayşe K., şu an 4 yaşında olan oğlu Eymen Ali K.‘nin, hastane çalışanlarının ihmali nedeniyle %90 oranında engelli olduğunu iddia etti. Ayşe K., içindeki şüphelerin asla bitmediğini belirterek, “Artık eminim, Eymen‘in hayatını içerideki ihmaller ve bakımsızlıkla kararttılar” dedi.

Doğum ve İlk Müdahale

34 yaşındaki Ayşe K., 2020 yılında doğum sancıları başladığında acil durumda olduğunu belirtti. Ancak ambulansla evlerine uzak bir hastane olan Özel Reyap Hastanesi’ne götürüldü. Burada prematüre olarak doğan Eymen Ali K., 57 gün boyunca annesinden ayrı kaldı ve entübe edildi. Ayşe K.’nin iddiasına göre, hastane çalışanlarının yanlış tedavi uygulaması sonucu oğlunda kalıcı hasar meydana geldi. Ayşe K., hastanede birçok bebeğin ihmal edildiğini gördüğünü ifade etti. “Hemşireler telefonla oynuyordu, bebekler ağlıyordu. Hatta bir bebek o kadar çok ağlıyordu ki morarmıştı” dedi.

Tedavi Sürecinde Yaşananlar

Ayşe K., Eymen Ali K.‘nin doğum sonrası tedavi sürecinde kendisine yeterli bilgi verilmediğini ve bebeğini görmek için uzun süre mücadele etmek zorunda kaldığını söyledi. “Pandemi dönemiydi, çocuğumu bir türlü göremiyordum. Sürekli bilgi istedim, fotoğraf bile zorla alabildim” diye konuştu. 57 gün boyunca entübe kalan Eymen Ali‘nin beslenmesi sırasında yapılan bir hata nedeniyle ciğerlerine süt kaçtığını iddia eden Ayşe K., bu hatanın çocuğunun sağlığını ciddi şekilde etkilediğini belirtti.

Ciğerlere Kaçan Süt ve Kalıcı Hasar

Doktor Fırat Sarı, Ayşe K.’ye yaptığı açıklamada hemşirenin hatası sonucu Eymen Ali K.’nin ciğerlerine süt kaçtığını ve bu nedenle başka bir hastaneye sevk edilmesi gerektiğini söyledi. Ayşe K., o dönemde ne olup bittiğini anlamadığını, ancak şimdi çocuğunun yaşadığı hasarın bu olayla bağlantılı olduğunu anladığını ifade etti. Eymen şu anda %90 oranında engelli ve annesi bu durumu hastane çalışanlarının ihmallerine bağlıyor.

İlgisizlik ve Aç Bırakılma İddiaları

Ayşe K., hastanedeki bebeklere bakılmadığını, Eymen‘in bakımsız olduğunu ve aç bırakıldığını belirtti. “Bebeğimi nihayet kucağıma aldığımda açlıktan beni tırmalıyordu. Çocuğumu emzirmeye başladığımda çok aç olduğu için hemen emmeye başladı” diye anlattı. Eymen‘in uzun süre aç bırakıldığını ve bunun prematüre bir bebeğe yapılmasının kabul edilemez olduğunu ekledi.

‘Eymen’in Yüzde 90 Engelli Olduğuna Onlar Sebep Oldu’

Ayşe K., oğlunun yaşadığı sakatlığın, hastane çalışanlarının ihmalinden kaynaklandığını belirtti. “Bu ihmaller olmasaydı, belki de Eymen sağlıklı bir çocuk olarak büyüyecekti. Onlar sorumlu, özellikle hemşire Yeşim yüzünden bu hale geldi” dedi. Prematüre doğan birçok çocuğun sağlıklı bir şekilde büyüyebildiğini söyleyen Ayşe K., oğlunun yaşadığı durumun tamamen ihmallerden kaynaklandığını vurguladı.

Doktorun İfadelerine Tanıklık

Ayşe K., doktor Fırat Sarı’nın bir telefon görüşmesine tanıklık ettiğini belirterek, “Bir aile kendisinden şikayetçi olacakmış. Bunun üzerine, ‘Hiçbir şeyi ispatlayamazlar, raporu biz düzenliyoruz’ dedi. O an içimdeki kuşku daha da arttı” şeklinde konuştu. Fırat Sarı ve ekibinin cezalandırılmasını isteyen Ayşe K., bu ihmallerin bedelini Eymen‘in ödediğini söyledi.

Yatak Ücretleri ve İlaç Talepleri

Ayrıca Ayşe K., hastanede kaldıkları süre boyunca kendilerinden yüksek yatak ücreti talep edildiğini ve çeşitli ilaçları kendilerinin temin ettiğini iddia etti. “İlaçları biz aldık ve onlara verdik, bu süreçte birçok kez ilaç götürdük” diye belirtti.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: