Deadpool ve Wolverine, Gişede Barbie’yi Geçti: 1 Milyar Dolar Barajını Aştı

Deadpool ve Wolverine, 2023'ün gişe rekortmeni Barbie filmini tahtından etti. Marvel yapımı, 1 milyar doları aşarak dünya çapında büyük bir başarı kazandı.

Ryan Reynolds ve Hugh Jackman‘ı bir araya getiren Deadpool ve Wolverine, gişe başarısıyla büyük ses getirdi. Barbie filminin rekorunu kıran yapım, dünya genelinde 1 milyar dolarlık hasılatı aşarak 2023’ün gişe rekortmeni oldu.

Rekor Üstüne Rekor Kırdı

Marvel imzalı Deadpool ve Wolverine, 26 Temmuz’da vizyona girdikten sonra en çok gişe hasılatı elde eden 18 yaş üstü film oldu. Dünya genelinde Joker (2019) filminin rekorunu geride bırakarak 1 milyar dolar barajını aştı.

ABD’deki ilk hafta sonunda 205 milyon dolar hasılat elde eden film, tüm zamanların en yüksek açılış hasılatı yapan sekizinci filmi olarak sinema tarihine geçti.

Barbie Filminin Rekorunu Kırdı

2023’ün en çok konuşulan yapımı Barbie, ABD’de 636,3 milyon dolar hasılatla zirvedeyken, Deadpool ve Wolverine filmi bu başarıyı gölgede bırakarak Barbie’yi tahtından etti. Marvel yapımı, ABD’de en çok izlenen filmler sıralamasında 12. sıraya yükselirken, Barbie filmi 13. sıraya geriledi.

Oscar Ödülleri’ni Kim Sunacak?

Hugh Jackman ve Ryan Reynolds’ın başrolünü paylaştığı bu yapım, aynı zamanda 2025 Oscar Ödülleri için de isimleri gündeme taşıdı. Oscar Ödülleri’ni sunma ihtimali konuşulan Jackman ve Reynolds, 2 Mart 2025’te gerçekleşecek ödül töreni için güçlü adaylar arasında yer alıyor.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: