Bitcoin ABD Seçimleri Öncesi Zirvede: 70.000 Dolar Eşiğinde

Bitcoin, ABD seçimleri öncesinde ETF'lere yapılan girişlerle 70.000 dolara yaklaştı. Trump’ın artan seçim şansı ve doların güçlenmesi, kripto para birimlerini etkiliyor.

Bitcoin, ABD’deki spot-ETF’lere yapılan 2,4 milyar dolarlık girişle destek buldu ve bu hafta 70.000 dolara yaklaştı. Analistler, Donald Trump’ın artan seçim şansının doların güçlenmesine ve diğer para birimlerinin değer kaybetmesine neden olduğunu belirtiyor.

Bitcoin ve Kripto Piyasalarında Hareketlilik

Pazartesi günü, Bitcoin Asya piyasalarında 70.000 dolara yaklaşarak son üç ayın en yüksek seviyesine ulaştı. Türkiye saatiyle sabah 6.00‘da Bitcoin yüzde 1 yükselerek 68.720 dolara geriledi. Ethereum (ETH) ve Solana (SOL) gibi diğer büyük kripto para birimleri ise dar bir aralıkta işlem gördü. ETH, son 24 saatte yüzde 3,5 yükselerek 2.735 doları aşarken, SOL yüzde 6 yükselerek 169,29 dolara çıktı.

ETF’lere Artan İlgi

ABD’deki spot-Bitcoin ETF’lerine, 18 Ekim’e kadar olan altı gün içinde 2,4 milyar dolarlık giriş oldu. Bu artış, 5 Kasım’daki başkanlık seçimlerinden sonra kripto düzenlemelerinin daha olumlu hale geleceği beklentisiyle gerçekleşti. Trump’ın kripto yanlısı politikaları Bitcoin’in yükselişine destek sağlarken, rakibi Kamala Harris, daha sıkı bir düzenleyici çerçeve sözü veriyor.

Dolar Güçleniyor, Euro ve Yen Baskı Altında

ABD seçimlerine sayılı günler kala, dolar güçlenirken euro ve yen baskı altında kaldı. Trump’ın kazanma ihtimalinin artması, ABD’nin faiz oranlarını yüksek tutacağı beklentisini destekliyor. Dolar endeksi haftalık yüzde 0,55 artışla 103,45 seviyesine yükseldi. Euro ve sterlin ise sırasıyla 1,0866 ve 1,3045 dolarda yatay seyretti. Yen, dolar karşısında 149,32 seviyesinde kaldı.

Piyasalarda Seçim Riskleri

Piyasa katılımcıları, Trump’ın seçilme olasılığının artmasının Bitcoin’e olumlu yansıdığını ifade ediyor. Pepperstone araştırma direktörü Chris Weston, Bitcoin’in fiyatının seçim risklerine bağlı olarak yüzde 0,8 artışla 69.400 dolara ulaştığını belirtti. Kurumsal kazançlar ve ABD seçimlerinin odak noktası olması bekleniyor.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: