İsrail’den Fransa’ya Yasal ve Diplomatik Hamle: Macron’a Karşı Harekete Geçiliyor

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, Fransa'nın EURONAVAL fuarında İsrailli firmaların katılımını yasaklaması üzerine, Fransa Cumhurbaşkanı Macron'a karşı diplomatik hamleye hazırlanıyor.

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, Fransa’nın Uluslararası Deniz Savunma Fuarı EURONAVAL‘a İsrailli firmaların katılımını yasaklama kararı üzerine, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron‘a karşı yasal ve diplomatik hamleye hazırlandıklarını açıkladı. Katz, Fransa’nın bu kararının kabul edilemez olduğunu belirterek, söz konusu yasağın tamamen geri alınması çağrısında bulundu.

İsrail’in Diplomatik Hamlesi

Katz, X platformunda yaptığı açıklamada, İsrailli firmaların kasım ayında Paris’te düzenlenecek olan EURONAVAL fuarına katılımının Fransa tarafından yasaklanmasının ardından yasal ve diplomatik adımlar atacaklarını belirtti:
“İsrail Dışişleri Bakanlığından, Macron’un İsrailli şirketlerin fuara katılımını engelleme kararına karşı harekete geçmesini istedim.”

Fransa-İsrail Arasında Artan Gerginlik

Fransa’nın 4-7 Kasım 2024 tarihlerinde düzenlenecek EURONAVAL‘da İsrail delegasyonlarının ürün sergilemesini onaylamaması üzerine, Katz, İsrail’in dost bir ülke olarak böyle bir boykotla karşılaşmasının kabul edilemez olduğunu söyledi. Bu yasaktan 7 İsrailli şirket etkilenmiş durumda. İsrail tarafı, bu kararı demokratik olmayan bir tedbir olarak nitelendiriyor.

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant ise, Fransa’nın bu yasakla İsrail’in düşmanlarına yardım ettiğini savundu.

Macron ile Netanyahu Arasındaki Gerginlik

Fransa Cumhurbaşkanı Macron ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu arasında da silah ambargosu konusunda gerginlik yaşanmıştı. Macron, İsrail’in Gazze‘ye yönelik saldırılarında kullanacağı silahların sevkiyatını durdurma çağrısında bulunmuş, Netanyahu ise buna sert tepki göstermişti.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: