Bruce Springsteen, Liam Payne’in Ardından Konuştu: “Müzik Dünyası Gençleri Tüketiyor”

Bruce Springsteen, Liam Payne'in şok ölümünü değerlendirirken müzik endüstrisindeki gençler üzerindeki baskılara dikkat çekti.

One Direction yıldızı Liam Payne‘in şok ölümünü değerlendiren Bruce Springsteen, müzik endüstrisinin “gençler üzerinde muazzam baskılar yarattığını” söyledi.

Bu hafta Arjantin’in Buenos Aires kentinde bir otelin balkonundan düşerek hayatını kaybeden Payne, henüz 31 yaşındaydı. The Telegraph’a konuşan Springsteen, sanatçıların genç yaşta ölmesi için “Benim işimde alışılmadık bir şey değil” dedi.

“Born to Run” şarkısıyla tanınan şarkıcı-söz yazarı Springsteen, müzik dünyasında gençlerin üzerindeki baskının altını çizerek şöyle devam etti:

“Bu normal bir şey. Bu, gençler üzerinde muazzam baskılar yaratan bir iş. Gençler henüz kendilerini başarı ve şöhretle gelen pek çok şeyden koruyabilecek içsel becerilere ya da içsel benliğe sahip değil. Dolayısıyla bu baskının bir kısmını üzerlerinden atmak için uyuşturucu ya da alkol gibi zor ve çoğu zaman acı veren şeylerin içinde kayboluyorlar.”

Springsteen, kişisel olarak depresyonla mücadele ettiğini belirterek, “Bunu çok iyi anlıyorum. Benim de farklı şeylerle mücadelelerim oldu.” dedi.

Ünlü Müzisyenlerin Erken Ölümleri

Röportajda Springsteen’in menajeri Jon Landau, Jimi Hendrix ve Janis Joplin gibi genç yaşta yaşamını yitiren birçok ünlü müzisyenden bahsediyor. Bu ünlü isimlere Kurt Cobain‘i de ekleyen Springsteen, “Bu bir ölüm kültü.” diyerek devam ediyor.

“Bu bir sahtekarlık, dostum. Bu, bazı gençleri kandıran hikayenin bir parçası, bilirsin, ama bu eski bir hikaye. Genç ölmek, plak şirketi için iyi, ama senin bundan çıkarın ne?”

Payne’in Ölümüne Dair Bilinenler

Liam Payne‘in ölüm haberinin duyulmasından bu yana geniş çaplı bir yas dalgası yaşanıyor. Eski One Direction grup arkadaşları, şarkıcının ölümü üzerine “yıkıldıklarını” söylerken, Payne’in 7 yaşındaki oğlu Bear‘ın annesi Cheryl, “tarif edilemeyecek kadar acı verici bir zamanda” yaşadıkları kalp kırıklığını dile getirdi.

One Direction, Harry Styles, Niall Horan, Zayn Malik ve Louis Tomlinson‘la birlikte 2010’da The X Factor adlı realite TV yarışmasında kurulmuştu. Grup arkadaşları, hayatını kaybeden Payne’i anarken onu “nazik, komik ve cesur bir ruh” diye tanımladı.

Payne’in Ölüm Nedeni

Payne’in ölüm nedeni 17 Ekim Perşembe günü yapılan ön otopside ortaya çıktı. Raporda Payne’in “iç ve dış” kanama geçirdiği ve çoklu travmatik yaralanmalara maruz kaldığı belirtildi. Yetkililer, Payne’in CasaSur Palermo Otel’in üçüncü kat balkonundan düşmesinin ölümcül yaralanmalara yol açtığını söyledi.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: