Kemal Kılıçdaroğlu’na ‘Allah Belanı Versin’ Soruşturması

CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik sosyal medya paylaşımları nedeniyle "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan soruşturma başlatıldı.

CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik sosyal medya paylaşımları nedeniyle “Cumhurbaşkanına alenen hakaret” suçlamasıyla soruşturma altına alındı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Kılıçdaroğlu’nun yaptığı açıklamaların yasal sınırları ihlal ettiği gerekçesiyle resen soruşturma başlattı.

Sosyal Medyadaki Paylaşım Soruşturma Konusu Oldu

Soruşturmanın kaynağı, Erdoğan’ın 18 Ekim’de X platformundan yaptığı paylaşıma Kılıçdaroğlu’nun verdiği yanıt oldu. Erdoğan, sosyal medya üzerinden “Sırtından hançerlenmenin öfkesini sosyal medyadan sürekli birilerine hakaret ederek çıkarmaya çalışanlara sadece acıyarak bakıyoruz” sözlerini kullanmıştı. Bu paylaşımı alıntılayan Kılıçdaroğlu ise sert bir yanıt vererek şu ifadeleri kullandı:

“Lanet olsun sana ve kurduğun düzene… 5’li çeteler eliyle milletin parasına, Uyuşturucu baronlarının eliyle gençlerimize ve geleceğimize, Bozduğun ve kontrolün altına aldığın yargı eliyle dışarı saldığın katiller, çocuklarımızın ve kadınlarımızın canına ve ırzına bela oldu. Yeni doğan bebeklerimizin canı, para için sağlık çetesine teslim edildi. 12 bebeğimiz senin sisteminin adamları tarafından 3 kuruş kazanmak için hayata gözünü yumdu… Yüreğime çok ağır geliyor, acımı dile getirebilmek için kullanacağım cümle; en hafif tabiri ile: ‘’Allah belanı versin!’’ Ülke yangın yeri, can havlindeyiz; sen hala çıkmış ‘’hançer’’ diyorsun. Seninle mücadele etmeyenin de Allah belasını versin.”

Savcılıktan Resen Soruşturma

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Kılıçdaroğlu’nun paylaşımlarını inceleyerek “Cumhurbaşkanına alenen hakaret” suçunun işlendiği değerlendirmesini yaptı. Bu doğrultuda, Kılıçdaroğlu hakkında resen soruşturma başlatıldı. Soruşturmanın nasıl ilerleyeceği ve Kılıçdaroğlu’nun yasal sürece nasıl bir yanıt vereceği merakla bekleniyor.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: