Amazon CEO’sundan Sert Mesaj: “Ofise Dönmek İstemiyorsanız İstifa Edin”

Amazon, uzaktan çalışmayı sonlandırarak tam zamanlı ofis politikasını zorunlu hale getirdi. AWS CEO’su Matt Garman, bu kararı kabul etmeyen çalışanların başka iş bulmasını önerdi.

Amazon Web Services (AWS), uzaktan çalışmayı sonlandırıp ofise dönüşü zorunlu hale getiren yeni bir politika duyurdu. Şirketin bulut bilişim bölümünün CEO’su Matt Garman, çalışanların bu değişimi kabul etmemeleri halinde başka iş fırsatları arayabileceklerini belirtti. Garman, yaptığı açıklamada ofise dönme politikasının çalışanların büyük bir çoğunluğu tarafından desteklendiğini vurguladı.

Amazon’un yeni çalışma politikası, 2 Ocak 2025‘ten itibaren tüm ofis çalışanlarını haftada beş gün ofise dönmeye zorluyor. Garman, bu politikanın şirketin yenilik yapma kabiliyetini artıracağını ve yüz yüze çalışmanın sanal ortamda sağlanamayacak avantajlar sunduğunu söyledi.

Çalışanlardan Tepki

Amazon çalışanları, ofise dönme kararına karşı tepki göstererek, uzaktan veya hibrit çalışmanın kendileri için daha üretken bir çalışma ortamı sunduğunu savundu. Ayrıca, kararın aileler ve bakıcılar üzerinde büyük bir baskı yarattığı da dile getirildi. Şu anda haftada üç gün ofisten çalışılan Amazon’da, yeni politika ile tüm çalışanların tam zamanlı ofise dönmesi bekleniyor.

Amazon CEO’su Andrew Jassy, eylül ayında çalışanlara gönderdiği bir notta, “Covid öncesi gibi ofiste çalışmaya geri dönüyoruz. Ofiste birlikte olmanın avantajlarının önemli olduğuna inanıyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: