Hamile Kadını Sokakta Döven Yılmaz Akman Tahliye Edilmeyecek: Savcılığın İtirazı Kabul Edildi

Manisa’da hamile Sude Naz Atak’ı sokak ortasında darp eden Yılmaz Akman’ın tahliyesi, savcılığın itirazı üzerine iptal edildi. Akman’ın tutukluluk hali devam edecek.

Manisa’nın Akhisar ilçesinde, hamile Sude Naz Atak‘ı sokak ortasında darp eden Yılmaz Akman hakkında tahliye kararı verilmişti. Ancak savcılığın itirazı üzerine, mahkeme tahliye kararını geri çekti ve Akman’ın tutukluluk hali devam etti.

18 Suç Dosyası Ortaya Çıktı

16 Ağustos’ta gerçekleşen olayda, Yılmaz Akman, sokak ortasında Sude Naz Atak’ı darp etmiş ve tutuklanmıştı. Yapılan incelemelerde Akman’ın 18 ayrı suç dosyasının bulunduğu ve haftada 3 gün adli kontrol için imza verdiği belirlendi. Olay sonrası Sude Naz Atak tedavi altına alınmış ve başına üç dikiş atılmıştı. Atak için koruma kararı çıkarılmıştı.

Tahliye Kararı İptal Edildi

Yılmaz Akman, ‘Kasten yaralama’ ve ‘Alenen hakaret’ suçlarından 15 ay hapis cezasına çarptırılmış ve adli kontrol şartıyla tahliye edilmişti. Ancak savcılığın itirazı üzerine üst mahkeme tahliyeyi iptal etti ve Akman’ın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Sude Naz Atak: “Tahliye Edilmesi Benim ve Çocuğum İçin Kötü Olacaktı”

Tahliye kararının iptal edilmesiyle ilgili konuşan Sude Naz Atak, Akman’ın serbest bırakılmasının kendisi ve çocuğu için büyük risk oluşturacağını söyledi. Atak, daha önce çocuğunun önünde defalarca şiddete maruz kaldığını belirterek, “O nedenle korkum ölüm değil, çocuğumun annesiz büyümesi. Bu tür şiddet olaylarında ceza verilirse, kadın cinayetleri azalır” dedi.

Olayın Detayları

16 Ağustos’ta gerçekleşen olayda, Yılmaz Akman, dini nikahla birlikte yaşadığı Sude Naz Atak’ı sokak ortasında dövmeye başlamıştı. Olay sırasında hamile olan Atak, çevredeki vatandaşlardan yardım istemiş, ancak müdahale edilmeden önce uzun süre şiddete maruz kalmıştı. Çevredeki esnafın müdahalesiyle saldırı son bulmuştu.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: