Donald Trump, Harris’i Eleştirmek İçin McDonald’s’ta Çalışacak mı?

Donald Trump'ın Pennsylvania'da bir McDonald's'ta çalışacağı iddiası gündemde. Harris’in geçmişiyle ilgili eleştirileri sürüyor.

Eski Başkan Donald Trump‘ın, Başkan Yardımcısı Kamala Harris‘i eleştirmek amacıyla bu hafta sonu Pennsylvania‘da bir McDonald’s şubesinde çalışması bekleniyor. İlk olarak CNN tarafından bildirilen bu habere göre, Trump’ın kızartma ocağında görev alacağı söyleniyor.

Harris’in McDonald’s Geçmişi

Başkan Yardımcısı Kamala Harris, kampanya sürecinde gençlik yıllarında McDonald’s’ta çalıştığını belirterek, bu deneyimini sık sık vurguluyor. Geçen ay MSNBC‘den Stephanie Ruhle‘ye verdiği bir röportajda, “McDonald’s’ta çalışmaktan bahsetmemin bir nedeni, ülkemizde bu tür işlerde çalışan insanların aile geçindirme çabalarına dikkat çekmek” dedi. Harris, bu işte öğrenci olarak çalıştığını belirterek, “Bence benim ve rakibimin Amerikan halkının ihtiyaçlarına bakış açımız arasında önemli farklar var” diye ekledi.

Trump’ın Eleştirileri

Donald Trump, Harris’in McDonald’s’ta çalışma süresi hakkında defalarca yalan söylediğini iddia etti. Bir noktada fast food zincirinin merkez ofisinin, Harris’in orada hiç çalışmadığını belirttiğini öne sürdü. Bu iddia daha önce çürütülmüş olsa da Trump, bu eleştirilerini yineledi.

Trump’ın McDonald’s Geçmişi

Fast food hayranı olarak bilinen Trump, McDonald’s ile uzun bir geçmişe sahip. 20 yıldan uzun bir süre önce, McDonald’s’ın ikonik maskotuyla bir reklam filminde yer aldı ve 1 dolarlık menü tekliflerini tanıttı. Trump’ın damadı Jared Kushner, anılarında Trump’ın tipik siparişinin Big Mac, Filet-o-Fish, patates kızartması ve vanilyalı milkshake olduğunu belirtti.

Trump, 2019’da hükümetin kapatılması sırasında, Clemson Tigers futbol takımını Beyaz Saray’da ağırlamış ve onlara McDonald’s’tan aldığı yiyecekleri ikram etmişti. Aynı jesti, 2018’de North Dakota State Bison takımını karşıladığında da yapmıştı.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: