Candaş Tolga Işık: “Skandal Patlayalı 1 Hafta Oldu; 19 Hastanenin 7’si Neden Hala Kapatılamıyor?”

Sosyal medya gündeminin en çok konuşulan olaylarını kısa kısa derledik. Gündeme damga vuran gelişmeleri bu özetlerle kaçırmayın!
  • Candaş Tolga Işık: “Soruşturma iznini bu bakan verdi. Onun sayesinde ortaya çıktı bu skandal” tam bir Twitter yalanı! Adalet Bakanlığı’nın talebi üzerine sağlık bakanı soruşturmaya izin verdiğinde bu bakan İstanbul il sağlık müdürü! Kendisinin yaptığı CİMER’den gelen ihbarı Emniyet’e aktarmak. Buna da mecbur. Diğer alternatif suçun üstünü örtmektir ki bunu yapamaz, suç! Orada esas soru şu: Bu ihbar geldikten sonra bilginiz/ yetkiniz vardı, İstanbul Sağlık İl Müdürü olarak 1 sene ne yaptınız? Bu hastanelerin neden faaliyetine göz yumdunuz? Bir sorum daha var: Skandal patlayalı 1 hafta oldu. Dosyadaki 19 hastanenin 7’si neden hala kapatılamıyor?
  • Ece Üner: “Evet, çivisi çıktı; çünkü bu ülkede para için bebek öldürdüler. Hem devletin parasını, hem bebeklerin hayatını çaldılar. Medeni bir ülkede, bu filmin tek bir sahnesi yaşansa, iktidar bir saat görevde kalamaz!”
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Ne dediler benim için? ‘Muhtar bile olamaz’ Ne oldu? Eski Türkiye’nin tekrar hortlatılmasına izin veremeyiz.”
  • Doç. Dr. Can Kakışım: (Yenidoğan çetesi) Adam gitmiş MİT Başkanı ile resim çektiriyor. MİT Başkanı, bu adam senin yanına kadar girebilmiş. Senin bunlardan haberin yok! MİT! MİT! Milli İstihbarat Teşkilatından bahsediyorum.
  • Avcılar’da özel bir hastanenin ruhsatı iptal edildi. İddiaya göre, aileler bebeklerini almak istiyor ancak sevk için ambulans gelmiyor.
  • Adana’da düzenlenen Lezzet Festivali nedeniyle şehrin bir kısmını mangal dumanı kapladı.
  • Ümit Özdağ, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü önünde: “Ölen bebekler gece rüyanıza giriyor mu? Bebeklerin kul hakkını yemek nasıl oluyormuş?
  • Gazeteci Candaş Tolga Işık: Özel hastanelerin denetimi il sağlık müdürlüğünde değil mi? Bebekler katledilirken dönemin il sağlık müdürü şu anki sağlık bakanı deği mi? Bana lütfen biri anlatsın beyefendi nasıl o koltukta oturabiliyor hala? Fahrettin Koca susuyor, susamaz. Bir çete 19 hastanede cirit atıp bebek katlederken bakanlık koltuğunda oturan kişi susamaz.”
  • Hüseyin Baş: “Yenidoğan çetesi, 2 doktor, 8-10 hemşire mi sadece? Bu işler bu ülkede sadece bu kadar mı? Sinekleri öldürmek yetmez, bataklığı kurutmak gerekiyor. Çöken sağlık sisteminin ürettiği başka çeteler yok mu? Diyaliz çetesi yok mu? Yaşlı yoğun bakım çetesi yok mu? Kanser çetesi yok mu? İlaç çetesi yok mu?”
  • Toprak Razgatlıoğlu, ikinci kez dünya şampiyonu oldu. 🇹🇷
  • Kahramanmaraş’ta 4.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
  • Yenidoğan Çetesi soruşturması kapsamında İstanbul’da ruhsatı iptal edilen hastane sayısı 9’a çıktı.

O hastaneler:

1- Özel Avcılar Hospital Hastanesi
2- Özel TRG Hospitalist Hastanesi
3 – Özel Birinci Hastanesi
4- Özel Güney Hastanesi
5- Özel Bağcılar Medilife
6- Özel Beylikdüzü Medilife
7- Özel Reyap İstanbul Hastanesi
8- Özel Şafak Hastanesi Bağcılar
9- Özel Silivri Kolan Hospital Hastanesi

  • Gazeteci İbrahim Haskoloğlu “Bebeklerin öldürüldüğü dönem bakanlık yapan Fahrettin Koca hakkında soruşturma başlatılmalıdır. İhmali olan herkes ‘Vatana İhanetten’ yargılanmalıdır. Kim olursa olsun. Yeni doğan bebeklerin öldürüldüğü yerde kimse dokunulmaz değildir.”
  • Özgür Özel: (Yenidoğan çetesi hakkında) “Oradan bir CHP’li bulmuş koca çetede, sorumluluğunu örtecek, bizim üstümüze itecek. Bu ülkede bir sorumlu varsa, diyor ya ‘Sorumlusu benim ben’ böyle yapan sorumlusu. ‘Benim’ diyen sorumlusu.”
  • Ümit Özdağ, ” Yenidoğan çetesi siyonist bir yapılanma. Amaçları Türk bebeklerini katletmekti.” diyen AKP’li Mücahit Birinci’ye cevap verdi: “Hadi oradan bu milleti aptal yerine koymayın. 22 senedir Sağlık Bakanlığı menzil cemaatinin kontrolünde.22 yıldır bakanları, bütün bürokratları siz atıyorsunuz. Sağlıkla ilgili yasaları siz çıkarıyorsunuz.”
  • Pendik’te bir şahıs, “Yüzünü keserim, bu mahallede gezemezsin” diye tehdit ettiği küçük çocuklara saldırıp darp etti.
  • Oğuzhan Uğur: “Savaş yok, afet yok. Peki biz neden kadınlarımızı, gençlerimizi, çocuklarımızı, bebeklerimizi gömüyoruz? Kim sapık, kim psikopat, kim hırsız, kim düşman? Belli değil. ‘Karanlığa koşuyoruz’ derlerdi, vardık. Artık resmen karanlıkta koşuyoruz.”
  • CHP Milletvekili Umut Akdoğan’ın sözleri yeniden gündemde: “Biz burada 600 milletvekili ne işe yarıyoruz? Ülkenin bir cinnet halinde olduğunu belirten Akdoğan, “Kadın, çocuk, ağaç, kedi, köpek ne varsa öldürülüyor. Araştırma komisyonu kurmayacaksak 600 milletvekili olarak ne iş yapıyoruz?”

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: