Instagram’dan Cinsel Şantaja Karşı Yeni Kısıtlamalar: Ekran Görüntüsü Engelleniyor

Instagram, gençleri taciz ve cinsel şantajdan korumak için kaybolan mesajlarda ekran görüntüsünü engelleyen yeni güvenlik önlemleri getiriyor.

Instagram, platformda gençleri ve çocukları korumak amacıyla yeni kısıtlamalar getiriyor. Cinsel şantaj ve taciz vakalarının önüne geçmek için platform, kaybolan mesajların ekran görüntüsü ve ekran kaydını engelleyecek. Bu sayede, kaybolan mesajlar bir kez görüntülendikten sonra ekran görüntüsü alınmaya çalışıldığında siyah ekran ile karşılaşılacak.

Sextortion ve Cinsel Tacize Karşı Yeni Özellikler

Instagram’ın ana şirketi Meta, platformda cinsel şantaj olarak bilinen “sextortion” gibi taciz ve tehditleri engellemek amacıyla bir dizi yeni güvenlik önlemi aldığını duyurdu. Bu yeni önlemler, Facebook’un Messenger uygulamasında da geçerli olacak.

Dolandırıcı Hesaplara Karşı Önlemler

Platform ayrıca, şüpheli aktiviteleri takip etmek için kullanıcılara, hesabın ne kadar yeni olduğu gibi bilgileri gösterecek ve dolandırıcı hesapların genç kullanıcılara takip istekleri göndermesini engelleyecek. Bu talepler, spam klasörüne yönlendirilecek.

Çıplak Fotoğraflar Bulanıklaştırılacak

Instagram, genç bir kullanıcıya çıplak fotoğraf gönderildiğinde bu fotoğrafı otomatik olarak bulanıklaştıracak. Kullanıcı, görüntüyü açmadan önce içerik hakkında bir uyarı mesajı alacak.

Genç Hesapları İçin Daha Fazla Güvenlik

Meta, Eylül ayında piyasaya sürdüğü Genç Hesapları ile genç kullanıcıları koruma altına almayı hedefliyor. Bu hesaplar varsayılan olarak özel olacak ve yalnızca takip edilen veya bağlantıda olunan kişilerden mesaj alınabilecek. Ayrıca, yaşlarını yanlış bildiren kullanıcıların profilleri doğrulanacak.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: