Toplumun Güvensizliği Artıyor: Diyanet En Güvenilmeyen İkinci Kurum Oldu

Diyanet İşleri Başkanlığı, Toplum Çalışmaları Enstitüsü'nün araştırmasına göre %18,8 oranla Türkiye’nin en güvenilmeyen ikinci kurumu oldu.

Toplumun önemli bir kesimi tarafından tartışmalı hale gelen Diyanet İşleri Başkanlığı, güvenilmeyen kurumlar arasında ikinci sırada yer aldı. Toplum Çalışmaları Enstitüsü tarafından yapılan araştırmaya göre, halkın %18,8’i Diyanet’i güvenilmeyen kurumlar arasında gösterdi.

Ekonomik Krizden Etkilenmeyen Bütçe

Türkiye’deki ekonomik krizden etkilenmeyen kurumlardan biri olan Diyanet, 2024 yılına 91,8 milyar TL‘lik dev bir bütçe ile başladı. Yılın ilk dokuz ayında, Diyanet’in harcamaları 74,5 milyar TL‘ye ulaştı. Buna rağmen, Diyanet’in lüks harcamaları ve yüksek bütçesi toplumda sık sık eleştiriliyor. Kurum, özellikle Audi A8 model lüks araçlar ve otellerde yapılan toplantılarla gündeme geldi.

Toplum Tarafından Güvenilmiyor

Toplum nezdinde uygulamaları ve harcamalarıyla büyük tartışmalar yaratan Diyanet, Toplum Çalışmaları Enstitüsü‘nün anketinde en güvenilmeyen ikinci kurum olarak öne çıktı. Ankete katılanlara “Türkiye’de en güvenmediğiniz iki kurumu belirtir misiniz?” sorusu sorulduğunda, %25,1 oranla siyasi partiler ilk sırada yer alırken, %18,8 oranla Diyanet ikinci sıraya yerleşti.

Diğer Güvenilmeyen Kurumlar

Diyanet’in yanı sıra ankette güvenilmeyen diğer kurumlar şöyle sıralandı:

  • Yargı kurumları: %18,4
  • Hükümet: %14,3
  • TÜİK: %8,7
  • Muhalefet: %7,2
  • Meclis: %4,9
  • RTÜK: %2,1

Toplum Çalışmaları Enstitüsü’nün 19-22 Eylül 2024 tarihleri arasında yaptığı bu araştırma, bin 514 kişi ile gerçekleştirildi ve %2,5 hata payına sahip.

Kaynak: Birgün

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: