MEB, Okul Saatleri İçin Valiliklere Yetki Verdi: Gün Doğumu ve Toplumsal Şartlar Dikkate Alınacak

MEB, 81 il valiliğine okulların başlama ve bitiş saatleriyle ilgili genelge gönderdi. Valiliklere, ders saatlerini belirleme yetkisi verildi.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 81 il valiliğine okullardaki ders saatleriyle ilgili bir genelge gönderdi. Genelgede, il bazlı ders saati başlangıçlarının valilikler tarafından belirlenebileceği hatırlatılırken, ders saatlerinin planlanmasında gün doğumu ve batımı saatlerinin yanı sıra toplumsal şartların dikkate alınması gerektiği vurgulandı.

Valiliklere Yetki Verildi

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin imzasıyla gönderilen genelgede, il valiliklerine okul ve ders saati uygulamasında yetki verildiği belirtildi. Valiliklerin, bölgelerin özelliklerine göre günlük çalışma saatlerini belirleme yetkisinin bulunduğu hatırlatılarak, ders saatlerinin eğitim ve öğretimi aksatmayacak şekilde düzenlenmesi gerektiği ifade edildi.

Gün Işığından Yararlanma Esası

Genelgede, yaz saati uygulamasının devam edeceği belirtilirken, kış saati uygulamasına geçilmeyeceği vurgulandı. Ders saatlerinin, gün doğumu ve batımı dikkate alınarak, öğrencilerin herhangi bir olumsuzluk yaşamamaları için gerekli tedbirlerin alınması istendi. Ayrıca, Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği’ne göre ders yılının en az 180 iş günü süreceği de hatırlatıldı.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: