İBB Başkanı İmamoğlu’ndan Göç Krizi Uyarısı: “Türkiye Bu Krizi Tek Başına Omuzlayamaz”

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Bloomberg CityLab 2024 Zirvesi'nde göç krizine ilişkin açıklamalarda bulundu. İstanbul ve Türkiye’nin göç krizini tek başına omuzlayamayacağını vurguladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Bloomberg CityLab 2024 Zirvesi’nde yaptığı konuşmada, uluslararası göç krizine dikkat çekti. İmamoğlu, Suriyeliler, Ukraynalılar ve diğer mültecilerin yer bulmaya çalışırken İstanbul’un bir kez daha insani krizin ön cephesinde yer aldığını vurguladı. İBB Başkanı, bu krizin İstanbul ve Türkiye’nin tek başına omuzlayamayacağı kadar büyük olduğunu belirtti.

İmamoğlu: “Belediye Başkanları Daha Fazla İş Birliği Yapmalı”

İmamoğlu, belediyelerin göç ve mülteci krizinden doğrudan etkilendiğini, ancak küresel politikalarda yeterli söz hakkına sahip olmadıklarını dile getirdi. Küresel krizlere etkili çözümler üretebilmek için belediye başkanlarının iş birliğini artırması gerektiğini savundu.

İmamoğlu, şehirlerin insani krizler, yoksulluk ve eşitsizlikle mücadelede yaratıcı, adil ve yeşil politikalar benimsemeleri gerektiğini belirtti. Ayrıca, dayanışma ve kalkınma ilkeleriyle İstanbul’un sosyal yardımlara yaptığı yatırımlardan bahsetti ve şehir yönetiminin Askıda Fatura gibi dayanışma platformları aracılığıyla vatandaşlara destek olduğunu söyledi.

“Otoriter Sistemler Demokratik Kurumları Zayıflatıyor”

İmamoğlu, bölgedeki otoriter liderlerin toplumsal bölünmeleri körükleyerek demokratik kurumları zayıflattığını da ifade etti. Suriye, Ukrayna ve Gazze’deki savaşların milyonlarca insanı yerinden ettiğini vurgulayan İBB Başkanı, bu krize karşı uluslararası bir dayanışma ve iş birliğinin önemine dikkat çekti.

Atatürk’ün Sözleri Yol Gösteriyor

Konuşmasında Mustafa Kemal Atatürk’ün “Yurtta sulh, cihanda sulh” ilkesine atıfta bulunan İmamoğlu, şehir liderlerinin barış ve iş birliği adına daha fazla sorumluluk alması gerektiğini belirtti. Göç krizlerinin çözümünde yerel yönetimlerin etkili bir rol oynaması gerektiğini savunan İmamoğlu, şehirler arasında küresel iş birliği çağrısı yaptı.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: