Mevzular Açık Mikrofon’da Yürek Yakan Anlar: “Oğlumun Ölümünü Canlı İzlemem İçin Beni Aradı”

Mevzular Açık Mikrofon 6284 özel bölümünde, Cemile Hanım’ın iki çocuğunun babaları tarafından öldürülüşünü anlattığı anlar programa damga vurdu.

Mevzular Açık Mikrofon programının 6284 sayılı kanunla ilgili özel bölümünde, kadın cinayetleri konusu ele alındı. Programa damga vuran anlardan biri, iki evladını acı bir şekilde kaybeden Cemile Hanım’ın yardım çığlıkları oldu. Oğuzhan Uğur’un moderatörlüğünde gerçekleşen programda, Cemile Hanım yaşadığı trajik olayları ve çocuklarının babaları tarafından katledilişini anlattı.

“Çocuklarım Babaları Tarafından Katledildi”

Cemile Hanım, 16 yıllık evliliğini bitirmek istediği için eşinin iki çocuğunu katlettiğini gözyaşları içinde anlattı. “Ben 6284 de bilmem, İstanbul Sözleşmesi’ni de bilmem. Sadece boşanmak istemiştim” diyen acılı anne, boşanma sürecinde yaşadığı ihmalleri dile getirdi. Çocuklarının güvenliğini sağlayamayan yetkililere seslenen Cemile Hanım, o süreçte karşılaştığı ihmaller zincirini paylaşarak, iki evladının hayatını kaybetmesinde bu ihmallerin büyük rol oynadığını söyledi.

“Aile Katliamı Yapacağım” Tehdidi Göz Ardı Edildi

Cemile Hanım, defalarca şiddet gördüğü eşi tarafından tehdit edildiğini ve bu tehditlerin göz ardı edildiğini belirtti. Eşi, polislerin yanında “Aile katliamı yapacağım” demesine rağmen gerekli önlemlerin alınmadığını ifade eden anne, uzaklaştırma kararlarının etkisiz kaldığını ve bu nedenle çocuklarını koruyamadığını söyledi.

Çocuklarının Ölümünü İzlemesi İçin Arandı

Oğlunun babası tarafından öldürülmeden önce kendisini görüntülü aradığını anlatan Cemile Hanım, o anları şu sözlerle paylaştı: “Babam beni öldürecek dediğinde anladım ki her şey planlanmıştı.” Eşi, oğlunu vuracağı anı telefondan izletmeye çalışmış ve kızını da öldürmüştü. O sırada polisin olay yerine geç müdahale etmesi, Cemile Hanım’ın tepkisini artırdı.

“Her Erkek Baba Olamaz”

Cemile Hanım, “Her kadın anne olamayacağı gibi her erkek de baba olamaz” diyerek yaşadığı acı olayın arkasındaki sorumlulara dikkat çekti. Sosyal medya üzerinden kendisine gelen destek mesajlarının yanında suçlamalarla da karşılaştığını belirten anne, “En kötü anne bile olsam bu çocukların kurşunla öldürülmesi kabul edilemez” diyerek duygularını ifade etti.

Oğuzhan Uğur: “Bu Konuşma Birçok Hayat Kurtarabilir”

Programın sonunda, Oğuzhan Uğur, Cemile Hanım’ın cesaretle bu acıyı dile getirmesinin birçok insanın hayatını kurtarabileceğini belirtti. “Belki de bu konuşma birçok hayat kurtaracak” diyerek, Cemile Hanım’ın yardım çığlıklarının gerekli yerlere ulaşacağını umut ettiğini söyledi.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: