Fransa’nın Silah Fuarı Kararı: Gallant “İsrail’in Düşmanlarına Yardım Ediyorlar”

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, İsrailli firmaların Fransa’daki savunma fuarına katılımının yasaklanmasını sert bir şekilde eleştirdi. Gallant, Fransa’nın bu kararla İsrail’in düşmanlarına yardım ettiğini öne sürdü.

İsrailli savunma sanayi firmalarının Fransa‘da düzenlenecek Uluslararası Deniz Savunma Fuarı EURONAVAL‘a katılımının yasaklanmasının ardından, İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant sert bir açıklama yaptı. Gallant, Fransa’nın kararının İsrail’in düşmanlarına yardım ettiğini öne sürdü ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron‘u eleştirdi.

Gallant’tan Sert Tepki

Gallant, X sosyal medya platformunda yaptığı paylaşımda, “Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un icraatları, Fransız ulusu ve savunduğunu iddia ettiği özgür dünyanın değerleri için bir utanç kaynağıdır” ifadelerini kullanarak karara tepki gösterdi. İsrail Savunma Bakanı, Fransa’nın Yahudilere karşı düşmanca bir politika yürüttüğünü iddia etti ve bu politikanın uzun süredir uygulandığını savundu.

EURONAVAL Kararı

EURONAVAL yönetimi, İsrail delegasyonlarının fuara katılımını 15 Ekim‘de yasakladığını duyurdu. Yasaktan 7 İsrail şirketi etkilendi. İsrail, Paris yönetiminin bu kararıyla 4-7 Kasım tarihlerinde düzenlenecek olan fuarda stant açma ve ekipman sergileme haklarını kaybetti.

İsrail-Fransa Gerilimi

Bu karar, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu arasındaki gerginliği daha da artırdı. Macron, daha önce de İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında kullanılacak silahların sevkiyatını durdurma çağrısı yapmış, Netanyahu ise bu çağrıyı sert bir şekilde eleştirerek “ayıp” olarak nitelendirmişti.

Fransa’nın İsrail’e yönelik bu adımları, iki ülke arasındaki diplomatik gerilimi tırmandırırken, savunma sanayisindeki iş birliğini de zora soktu.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: