Musk, Trump’a 75 Milyon Dolarlık Destek Verdi: Federal Harcamaları Denetleyecek

Elon Musk, Donald Trump’ın seçim kampanyasına 75 milyon dolar bağış yaparak büyük bir destek sağladı. Trump, kazanırsa Musk'a federal harcamaları denetleme görevi verecek.

Elon Musk, Donald Trump‘ın 2024 ABD başkanlık seçimleri kampanyasına yaklaşık 75 milyon dolar bağış yaparak, Cumhuriyetçi aday için önemli bir destek sağladı. Musk, bu seçimleri ABD demokrasisi için “son şans” olarak nitelendiriyor ve Trump’ın kazanması halinde federal harcamaları denetleyecek bir komisyonun başına getirilme vaadiyle karşılık almayı bekliyor.

Musk’ın Trump’a Olan Desteği

Financial Times‘a göre, Musk, üçüncü çeyrekte Trump’ı destekleyen America Pac‘a milyon dolarlık bağışlar yaptı. Musk, Temmuz ayında Trump’ı suikast girişiminden kurtulduktan sonra açıkça desteklemeye başlamıştı. Bu destek, Trump’ın Kamala Harris ile arasındaki finansal farkı kapatmak amacıyla stratejik bir adım olarak değerlendiriliyor.

Musk, yaptığı konuşmalarda ifade özgürlüğü ve silah taşıma hakkını desteklediğini vurguluyor. Aynı zamanda, bu seçimleri ABD’nin geleceği için kritik bir dönüm noktası olarak görüyor. Musk, Harris’in kazanması durumunda ülkenin yasadışı göçmenler tarafından ele geçirileceği iddiasında bulunuyor.

Teknoloji Milyarderlerinin Trump’a Desteği

Musk’ın yanı sıra Trump, Miriam Adelson, Winklevoss Kardeşler ve Joe Lonsdale gibi teknoloji milyarderlerinden de büyük mali destek aldı. America Pac, kritik eyaletlerde saha çalışanları istihdam ederek, seçmenlere Anayasa‘nın ifade özgürlüğü ve silah taşıma hakkını destekleyen dilekçeler imzalatıyor.

Trump’tan Musk’a Görev Vaadi

Trump, seçimi kazanması durumunda Musk’a, federal harcamalar ve düzenlemeleri denetleyecek bir komisyonun başkanlığını teklif etti. John Paulson, Musk’ın hükümet bürokrasisini azaltmada büyük bir rol oynayabileceğini belirtti.

Musk’ın Tesla ve diğer şirketleri, şu anda ABD federal kurumları tarafından çeşitli soruşturmalar altında olmasına rağmen, Trump yönetimi altında bu incelemelerin farklı bir yön alabileceği düşünülüyor.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: