Nebati’nin Gözlerindeki Işıltı Söndü: Aile Şirketi Yedi Şube Kapattı

Eski Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin ailesine ait BG Store Mağazacılık, yedi şubesini kapattı. Ekonomik kriz, Nebati ailesinin ticari faaliyetlerini de etkiledi.

Türkiye ekonomisinin giderek kötüleştiği bir dönemde, eski Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati‘nin ailesine ait olan BG Store Mağazacılık yedi şubesini kapatmak zorunda kaldı. Nebati, bakanlık döneminde ekonomiyle ilgili yaptığı “Gözlerime bakar mısınız? Ne görüyorsunuz? Ekonomi gözlerdeki ışıltıdır” açıklamasıyla hatırlanıyordu. Ancak bu sözler artık, Nebati ailesinin ticari hayatındaki zorlukları yansıtmıyor.

Kapanan Şubeler

BG Store Mağazacılık, özellikle Nureddin Nebati’nin bakanlık görevine başladığı dönemde 11 yeni şube açarak hızla büyümüştü. Ancak bu büyüme, kısa sürede duraksadı. Şirketin 2023 ve 2024 yıllarında toplam yedi şubesi kapandı. Kapanan mağazalar arasında İstanbul ve İzmir’de bulunan şubeler yer alıyor. İşte kapanan şubelerin detayları:

  • İzmir Şubesi (7 Mart 2024)
  • Maltepe Piazza Şubesi (6 Eylül 2023)
  • Hilltown Şubesi (17 Ekim 2023)
  • Nev Çarşı Şubesi (14 Kasım 2023)
  • Havalimanı Şubesi (3 Eylül 2024)
  • Ataköy Şubesi (3 Ekim 2024)
  • Meydan AVM Şubesi (4 Ekim 2024)

Türkiye Ekonomisinde Kapanan Şirket Sayısı Artıyor

Nebati’nin ailesine ait şirketin yaşadığı bu zorluklar, Türkiye genelinde şirket kapanmalarındaki artışın bir parçası olarak görülüyor. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) verilerine göre, 2024 yılının Ocak-Ağustos döneminde toplam 16 bin 634 şirket kapandı. Bu rakam, 2023’ün aynı dönemine göre %25,4’lük bir artışı temsil ediyor. Özellikle Nebati’nin de etkili olduğu ekonomi politikalarının bu sonuçlar üzerinde ciddi bir etkisi olduğu değerlendiriliyor.

Nebati ve Ekonominin Simgesi: “Gözlerdeki Işıltı”

Nureddin Nebati, bakanlığı döneminde ekonomi ile ilgili sorulara verdiği alışılmadık yanıtlarla gündeme gelmişti. “Ekonomi gözlerdeki ışıltıdır” sözleriyle dikkat çeken Nebati, halk arasında mizahi bir simge haline gelmişti. Ancak Nebati ailesinin ticari faaliyetlerindeki bu son gelişmeler, “gözlerdeki ışıltı”nın da ekonomik zorluklar karşısında sönmeye başladığını gösteriyor.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: