Özgür Özel, Selahattin Demirtaş’ı Ziyaret Edecek

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Edirne Cezaevi'nde Selahattin Demirtaş'ı ziyaret edecek. Özel'in bu ziyareti, Doğu ve Güneydoğu gezisi kapsamında gerçekleşecek.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Doğu ve Güneydoğu illerine düzenleyeceği gezi kapsamında önemli bir ziyarette bulunacak. Halk TV’nin edindiği bilgilere göre, Özel, 21 Ekim Pazartesi günü Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş‘ı ziyaret edecek. Bu ziyaret, siyasi kulislerde dikkat çeken bir gelişme olarak öne çıkıyor.

Doğu ve Güneydoğu Gezisi

Özgür Özel’in gezi programı, Diyarbakır, Van, Hakkari gibi illeri kapsıyor. Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde halkla bir araya gelecek olan Özel, bu ziyaretlerle hem bölge halkının taleplerini dinlemeyi hem de partisinin bu bölgedeki konumunu güçlendirmeyi hedefliyor.

DEM Parti Ziyaretleri ve Çözüm Süreci İddiaları

Bu gelişmelerin yanı sıra, DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan da cezaevindeki eski HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş’ı ziyaret edecek. Hatimoğulları ve Bakırhan, Figen Yüksekdağ’ı bugün, Demirtaş’ı ise yarın (17 Ekim) ziyaret edecek.

Son dönemde Çözüm Süreci söylentileri yeniden gündeme gelirken, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin DEM Parti ile tokalaşması ve açıklamaları bu tartışmaları daha da alevlendirdi. Bahçeli, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’a seslenerek, “Terörü bitirdiğini ilan etsin” çağrısında bulunmuştu. Aynı zamanda DEM Partili TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder de daha önceki süreçlerde rol aldığını belirterek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Bahçeli’ye teşekkür etmişti.

Özgür Özel’in Tavrı

Özgür Özel, son dönemde ortaya atılan “Çözüm Süreci” iddialarına karşı net bir duruş sergilemiş ve CHP’nin bu konuda ne DEM Parti’nin ne de MHP’nin çizdiği rotayı takip edeceğini açıkça belirtmişti. Özel, “Milliyetçiliğini ispat için Devlet Bey’den icazet almayacak, demokratik açılım yapmak için DEM’den bir çağrı beklemeyecek” diyerek CHP’nin bağımsız ve ilkeli duruşuna vurgu yapmıştı.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: