Hrant Dink Suikastının Tetikçisi Ogün Samast, Yeniden Yargılanıyor

Hrant Dink’in katili Ogün Samast, tahliyesi sonrası 'silahlı terör örgütü adına suç işlemek' suçlamasıyla yargılandığı davaya SEGBİS ile katıldı.

2007 yılında Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’i silahla vurarak öldüren Ogün Samast, tahliyesinin ardından hakkında açılan ‘Silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek’ suçlamasıyla yargılanmaya devam ediyor. Trabzon Adliyesi‘nden SEGBİS (Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi) aracılığıyla İstanbul 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davaya katılan Samast, tahliyesinin ardından tekrar yargı önüne çıkıyor.

Tahliyesi ve Yeniden Yargılanma Süreci

Bolu F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan Samast, 15 Kasım 2023’te koşullu salıverilme kapsamında tahliye edilmişti. Ancak, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir başka soruşturma neticesinde Samast hakkında ‘Silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek’ suçlamasıyla 17 Kasım 2023’te iddianame düzenlendi. Bu iddianamede Samast’ın 5 ila 10 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

Dosya, hukuki ve fiili irtibat nedeniyle daha önce Yasin Hayal ve Erhan Tuncel gibi isimlerin de yer aldığı 11 sanıklı davayla birleştirildi. İstanbul 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden bu dava, Ogün Samast’ın da sanıkları arasında bulunduğu önemli bir yargılama süreci olarak öne çıkıyor.

Davanın Devam Süreci

Ogün Samast, davanın 5. duruşmasına SEGBİS aracılığıyla katılmak üzere Trabzon Adliyesi’ne geldi. Dava süreci devam ederken, tetikçi Samast’ın ceza süreciyle ilgili önemli kararların alınması bekleniyor.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: