Oğuz Murat Aci’nin Babası Timur Cihantimur’un İadesini Bekliyor: “Elleri Kelepçeli Olarak Türkiye’ye Gelecek”

Oğuz Murat Aci'nin babası, kazaya neden olan Timur Cihantimur’un iadesiyle ilgili ABD mahkemesinin kararını değerlendirdi. Acılı baba, şüphelilerin Türkiye’ye kelepçeli olarak getirileceğine inandığını söyledi.

Eyüpsultan’da 1 Mart’ta meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden Oğuz Murat Aci‘nin babası Özer Aci, kazaya neden olduktan sonra ABD’ye kaçan ve Türkiye’nin talebi üzerine yakalanan Timur Cihantimur ve annesiyle ilgili süreci değerlendirdi. Özer Aci, mahkemenin erteleme kararını duyduktan sonra, “Elleri kelepçeli olarak Türkiye Cumhuriyeti’ne gelecekler, havalimanında dört gözle onları bekliyor olacağım” diyerek acısını ve sabırsızlığını dile getirdi.

“Bir Hafta Daha Hapiste Kalmalarına Seviniyorum”

Cihantimur ve annesinin ABD’de dört aydır tutuklu olduğunu belirten Özer Aci, mahkemenin kararı ertelemesine rağmen bu durumdan memnuniyet duyduğunu ifade etti. Aci, “ABD gibi bir yerde bir hafta daha hapiste kalacak olması beni sevindiriyor” diye konuştu. Aci, her iki şüphelinin de Türkiye’ye iade edileceğine dair umudunun tam olduğunu belirtti.

Oğlunu Kaybeden Anne Gözyaşlarını Tutamadı

Mahkeme sürecini İstanbul’daki evlerinden takip eden acılı aile, duruşma sırasında Cihantimur’un rahat davranışlar sergilediğini öğrendiklerinde şok yaşadı. Anne Pervin Aci, oğlundan bahsederken gözyaşlarını tutamazken, baba Özer Aci ise mahkemenin erteleme kararını değerlendirerek iade kararının bir an önce verilmesini beklediğini belirtti.

“Elleri Kelepçeli Gelecekler”

Aci, olayın başından beri adaletin yerini bulması için beklediklerini ifade ederek, şüphelilerin elleri kelepçeli bir şekilde Türkiye’ye iade edilmelerini dört gözle beklediğini söyledi. Aci, “Baştan beri gelip adalete teslim olsunlar diyorum, ama bunlar illa kelepçeli gelmeyi tercih etti. Önümüzdeki hafta duruşmada yüzde yüz iade kararı çıkacağına inanıyorum” dedi.

“Çocuk Halen Pişkinlik İçinde”

Aci, Cihantimur’un mahkemedeki rahat tavırlarına dikkat çekerek, “Çocuk halen pişkinlik içinde. Dört aydır orada hapiste. Bakalım burada ne kadar kalacak? Onu zaman gösterecek” şeklinde konuştu. Olayın başından beri adaletin yerini bulmasını isteyen acılı baba, sonucun ne olacağını merakla beklediğini söyledi.

Kazanın Ardından Yaşananlar

1 Mart’ta Eyüpsultan’da meydana gelen kazada Oğuz Murat Aci, arızalanan ATV aracını tamir etmeye çalışırken Timur Cihantimur’un kullandığı araçla çarpışmış ve kazada ağır yaralanarak hayatını kaybetmişti. Kaza sonrası Timur Cihantimur ve annesi Eylem Tok, olay yerinden uzaklaşarak önce Mısır’a, ardından ABD’ye kaçmıştı. Türkiye’nin talebi üzerine ABD’de yakalanan Cihantimur ve annesi, geçici tutuklama talepleri doğrultusunda Boston’da tutuklanmıştı. Türkiye’nin iade talepleriyle ilgili karar ise önümüzdeki hafta verilecek.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: