Tom Hanks’in ‘Komedi’ Filmi İzleyicileri Gözyaşlarına Boğdu: “Hayata Röveşata Çeken Adam”

Tom Hanks'in başrolünde yer aldığı "Hayata Röveşata Çeken Adam", Netflix'te "komedi" olarak tanıtılmasına rağmen izleyicileri gözyaşlarına boğdu.

Tom Hanks’in başrolünde oynadığı ve komedi diye lanse edilen 2022 yapımı “Hayata Röveşata Çeken Adam” (A Man Called Otto), izleyicileri şaşırtıcı bir şekilde derin bir duygusal yolculuğa çıkardı. Netflix’te “komedi” bölümünde yer almasına rağmen, filmde Hanks, eşinin ölümünden sonra derin bir depresyona giren huysuz bir emekli olan Otto Anderson karakterini canlandırıyor. İzleyiciler, filmin beklenmedik şekilde trajik bir hikaye barındırması nedeniyle sosyal medyada gözyaşları içinde yorumlar paylaştılar.

Bir Komedi Beklerken Duygusal Bir Drama

İsveçli yazar Fredrik Backman’ın aynı adlı çok satan romanından uyarlanan filmde, Otto, günlerini eşinin mezarını ziyaret ederek ve komşularını acımasızca eleştirerek geçiriyor. Ancak, yeni komşusu Marisol ile arasında beklenmedik bir dostluk gelişiyor ve Otto’nun hayatı bambaşka bir yöne evriliyor. Mariana Treviño’nun Marisol rolündeki performansı da izleyicilerden tam not aldı.

Filmin yönetmenliğini ise Marc Forster, 2008 yapımı Bond filmi Quantum of Solace’ın yönetmeni, üstleniyor. Drama yüklü bu hikaye, izleyicilerin beklediği komediden çok daha farklı bir ton sunarak derin duygusal tepkiler yaratıyor.

Sosyal Medyada Gözyaşları Sel Oldu

Netflix’te Sundance Film Festivali’nden sonra gösterime giren film, sosyal medyada birçok izleyicinin “gözyaşlarına boğulduğunu” belirten paylaşımlara sahne oldu. Bir kullanıcı, “Komedi kategorisinde olduğu için filmi seçtim ama şimdi gözlerim kan çanağına döndü” diyerek şaşkınlığını dile getirdi. Bir diğeri, “O kadar çok ağladım ki başım ağrıyor” şeklinde duygularını ifade etti.

Başka bir izleyici, filmin önce kalbini paramparça ettiğini, sonra ise kırık parçaları birleştirerek tamir ettiğini söylerken, bir başkası esprili bir dille, “Tekrar izlerim ama önce kaybettiğim mineralleri geri kazanmam gerek” diye ekledi.

Duygu Yüklü Mesajlar

Filmin, zor zamanlar geçiren insanlara karşı empatiyi ve nezaketi hatırlattığını düşünen izleyiciler, Hanks’in etkileyici performansını övdüler. Otto’nun yaşadığı içsel çatışmalar, izleyicilere hayatın zorluklarını ve yalnızlığın ağırlığını hissettirdi.

“Hayata Röveşata Çeken Adam”, Netflix Türkiye kütüphanesinde yer almasa da Amazon Prime Video’da izlenebilir durumda. Film, dramatik yapısıyla izleyicilerin kalplerinde derin bir iz bıraktı ve Hanks’in bir kez daha duygusal derinliği güçlü bir şekilde yansıttığı bir performansla hatırlanacak gibi görünüyor.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: