Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Aksu’dan İBB’ye Dava: Taciz Suçu İşleyen Taksicilerle İlgili Maddeyi Kaldırmak İstedi

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu'nun, İBB'ye açtığı davada taciz suçu işleyenlerin taksici olmasını engelleyen maddenin kaldırılmasını talep etmesi, büyük tepki topladı.

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası (İTEO) Başkanı Eyüp Aksu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) karşı açtığı dava ile gündeme oturdu. Aksu, İBB bünyesindeki Toplu Ulaşım Hizmetleri Kalitesi Değerlendirme Sistemi’nde (TUDES) yer alan ve taciz suçu işleyenlerin taksici olmasını engelleyen maddenin kaldırılmasını talep etti. Bu dava, hem kamuoyunda hem de taksiciler arasında büyük tepki topladı.

Taksicilerden Tepki: “Ahlaksızca Bir Hamle”

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası’nın önceki başkanı Yahya Uğur, Aksu’nun bu talebini “Çok ahlaksızca bir hamle” olarak nitelendirirken, birçok taksici de bu talep nedeniyle zan altında kalmaktan rahatsız olduklarını ifade etti. Aksu’nun bu talebinin sadece kendi görüşü olduğunu belirten Uğur, kimsenin bu talebi savunamayacağını söyledi.

Tacizle Karşılaşıldığında Ne Yapılmalı?

Vatandaşlar, taksilerde tacizle karşılaştıklarında 153‘ü arayarak şikayette bulunabiliyor. Taciz suçunun ispatlanması durumunda, ilgili taksicinin şoför kartı İBB tarafından iptal ediliyor ve bu kişi artık hiçbir takside çalışamıyor.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: