Donbas’ta Rusya’nın İntihar Taktikleri: “Kıyma Makinesi” Stratejisi

Rusya, Ukrayna'da kaynakları kurutmak için eğitimsiz askerleri cepheye sürüyor. The Times, "kıyma makinesi" stratejisinin etkili ama kanlı olduğunu yazdı.

Rusya, Ukrayna savaşında kaynakları tüketmek ve toprak kazanmak için eğitimsiz askerleri cepheye sürerek acımasız bir strateji izliyor. Bu strateji, “kıyma makinesi” olarak anılıyor ve özellikle Donbas‘ta uygulanıyor. ABD istihbaratına göre bu taktik, savaşın en kanlı aylarına yol açtı.

“Kıyma Makinesi” Stratejisi

Rusya, Donetsk bölgesindeki Kurakhove çevresinde yoğunlaşan saldırılarında, eğitimsiz askerleri dalgalar halinde cepheye gönderiyor. Her gün 20 ila 30 Rus askeri, Ukrayna savunma hatlarına saldırırken hayatını kaybediyor. Bu intihar saldırılarına benzeyen strateji, görünüşte etkisiz gibi görünse de, Rusya’nın 824 kilometrekare toprak kazanmasını sağladı. Teğmen Andriy, bu stratejinin Ukrayna kaynaklarını kurutma ve askerlerini zayıflatma amacı taşıdığını belirtti.

Rusya’nın Kanlı Taktikleri

Kurakhove, şu anda 950 kilometrelik cephede en ağır çatışmaların yaşandığı noktalardan biri. Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı’na göre, son günlerde Rus saldırılarının üçte biri bu bölgede gerçekleşti. Pokrovsk‘un güneyinde yer alan Kurakhove, Donetsk bölgesinin geri kalanına ilerlemek için stratejik bir platform sağlıyor.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: