Gebze Belediye Başkanı, Hayvanseverleri Hedef Gösterdi: “Barınaktan 75 Hayvan Kaçırıldı”

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, 75 hayvanın barınaktan kaçırılmasından hayvanseverleri suçladı. Büyükgöz, yargı sürecinin başlatıldığını açıkladı

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Sokak Hayvanları Tedavi, Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezi’nden 75 hayvanın kaçırılması olayına ilişkin hayvanseverleri suçladı. Başkan Büyükgöz, hayvansever olduğunu iddia eden bir grubun barınağı işgal ettiğini ve suç işlediğini öne sürdü.

Köpek ve Kedi Cesetleri Tepki Çekti

Gebze’nin Pelitli Mahallesi‘nde bulunan Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’nde yaşanan olay, kamuoyunun gündemine oturdu. Çöp konteynerinde köpek ve kedi cesetleri bulan bir kişinin yetkililere durumu bildirmesi üzerine, ölmüş hayvanların görüntüleri sosyal medyada paylaşıldı. Bu görüntüler kısa sürede büyük tepki toplarken, Gebze Belediyesi hayvanların trafik kazası, hastalık veya doğal ölüm sonucu öldüğünü iddia etti.

Büyükgöz: “Hayvanseverler Yanıltıcı Bilgiler Yaydı”

Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, 11 Ekim’de hayvansever olduğunu iddia eden bir grubun merkeze girdiğini belirterek, doğal nedenlerle ölen hayvanların cesetlerini ortalığa saçtıklarını ve yanıltıcı bilgilerle kamuoyunu etkilediklerini savundu. Büyükgöz, bu grubun aynı zamanda suç işlediğini ve incelemeler sonucunda 75 hayvanın kaçırıldığını söyledi.

“Hayvan Hırsızlığı ve Gasp Yapıldı”

Başkan Büyükgöz açıklamalarına devam ederek, hayvanseverler tarafından merkezin adeta işgal edildiğini ve burada görevli veterinerler ile çalışanların haksız suçlamalarla hedef gösterildiğini iddia etti. Büyükgöz, “75 hayvanın kaçırıldığı, çok miktarda hayvan mamasının gasp edildiği tespit edilmiştir. Bu nedenle yargı süreçleri başlatılmıştır” dedi. Kaçırılan hayvanların derhal merkeze iade edilmesi gerektiğini de ekledi.

Büyükgöz, rehabilitasyon merkezi çalışanlarına yönelik herhangi bir saldırı olursa, sorumluluğun bu gruba ait olduğunu belirterek kamuoyunu bilgilendirdi.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: