Trump’a ‘Suikast Girişimi’nde Bulunan Saldırganının Arkadaşı, Şaşırtıcı Bir İddiayla Sessizliğini Bozdu

Donald Trump'a suikast düzenleyeceği iddia edilen kişi, yakın arkadaşına göre “büyük bir Trump destekçisi”.

Donald Trump’ın Coachella mitingi yakınlarında “yasadışı av tüfeği ve dolu tabanca bulundurmak” suçundan tutuklanan Vem Miller tarafından vurulduğu iddia edildi.

Ancak 49 yaşındaki Vem Miller, politikacının son mitingi yakınlarında tutuklanırken polis, Miller’ın yasadışı olarak bir pompalı tüfek ve dolu bir tabanca bulundurduğunu tespit ettiklerini söyledi. Siyah bir SUV kullanırken polis tarafından güvenlik kontrol noktasında durdurulan Miller’ın üzerinde iki ateşli silah ve bir “yüksek kapasiteli şarjör” bulundu.

Ancak arkadaşı sağcı belgeselci Mindy Robinson, Miller’ın 78 yaşındaki medya şahsiyetini öldürmek gibi bir niyeti olmadığında ısrar ediyor. Bay Robinson şöyle dedi: “O büyük, çok büyük bir Trump destekçisi. Yıllardır yaptığımız şey bu. O benim arkadaşım, birlikte çalışıyoruz.”

Riverside Bölgesi Şerifi Chad Bianco, polis memurlarının, kulağından vurulduğu Pennsylvania Butler yakınlarındaki dehşet ve Eylül ayında Florida’daki bir golf sahasında yaşanan korkunun ardından, Bay Trump’a yönelik üçüncü bir suikast girişimini engellediğine “gerçekten inandığını” söyledi.

Ancak polisin iddialarıyla çelişen ABD Savcılığı, Trump’ın hiçbir zaman zarar görmediğini belirtti ve suikast girişimi iddialarını reddetti.

Komplo teorilerini destekleyen hikayeleri nedeniyle defalarca YouTube’dan atıldıktan sonra Miller ile birlikte bağımsız haber sitesi AmericaHappens.com’u kuran Bay Robinson polise ateş püskürdü.

“Trump’ı öldürmek gibi bir niyeti yoktu. Bu çok saçma. Bana göre bu bir tuzak ya da polisin gerçekten yetersiz çalışması. Bir arabaya binmek ve bir Trump destekçisinde yanlış bir şey bulmaya çalışmak için boktan bir bahane” diye devam etti.

“Görünüşe göre arabaya binmek, arabasına bakmak için bir bahaneydi ve o sırada bir silah buldular. Ama Kaliforniya’da her silah yasadışıdır, bu çok aptalca.”

MailOnline‘a verdiği şaşırtıcı röportajda Bay Robinson, Kaliforniya’daki silah yasalarının diğer eyaletlerdekilerden daha katı olduğundan bahsetti. Hatta Kaliforniya bu yıl 1 Ocak’tan itibaren insanların kamuya açık çoğu yerde ateşli silah taşımasını yasakladı.

İki çocuk babası Miller, iki hafif silah suçundan yargılanmış ve 5,000 $ (3,826 £) kefaletle serbest bırakılmıştır. Herhangi bir federal suçlama yapılmadı.

Pazar günü erken saatlerde bir polis basın toplantısında Bay Bianco, “yaptığımız iş nedeniyle… tüm bilgileri veremeyebileceği” konusunda uyardı.

Şerif, şüphelinin mitingin yapıldığı yerin yakınındaki dış çevreye yaklaşırken “orada bulunmasına izin verildiğine dair tüm işaretleri verdiğini” de sözlerine ekledi.

Ancak şüphelinin iç çembere yaklaştığında “birçok düzensizliğin ortaya çıktığını” sözlerine ekleyen Şerif Bianco, aracın sahte bir plakaya sahip olduğunu ve içinde “düzensiz” olduğunu açıkladı.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: