Petrol Fiyatları 75 Doların Altına Geriledi: Arz Endişeleri Azaldı

Petrol fiyatları, İsrail'in İran'ın petrol altyapısını hedef almayacağı haberleriyle geriledi. Brent petrol 75 dolara, ABD ham petrolü ise 72 doların altına düştü.

Petrol fiyatları, İsrail‘in İran‘ın ham petrol altyapısını hedef almayacağına yönelik haberlerin ardından düşüş gösterdi. Arz kesintisi endişelerinin azalması, piyasaları etkiledi ve Brent petrol yaklaşık %2,3 değer kaybederek 75 dolara yaklaştı. ABD ham petrolü ise varil başına 72 doların altına geriledi.

İsrail’in Askeri Tesislere Odaklanması Fiyatları Rahatlattı

Washington Post‘a göre, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, Biden yönetimi ile yaptığı görüşmelerde, İran’daki petrol veya nükleer tesisler yerine askeri tesislere saldırmaya odaklanabileceğini söyledi. Bu gelişme, petrol arzına ilişkin endişeleri hafifletti.

Ortadoğu’daki Çatışmaların Etkisi

Ham petrol fiyatları, Ortadoğu‘da İsrail ve İran arasındaki gerilimlerin tırmanmasıyla son haftalarda dalgalı bir seyir izliyordu. İsrail, 1 Ekim‘de İran’dan gelen füze saldırısına misilleme sözü vermişti, bu da küresel petrol arzının kesilmesi endişelerini artırmıştı.

Çin’in Ekonomik Büyüme Endişeleri

Öte yandan Çin, zayıflayan emlak sektörüne daha fazla destek sözü verdi, ancak piyasaların beklediği mesajları vermedi. Bu durum, Çin ekonomisindeki büyüme yavaşlaması endişelerini artırdı. Ayrıca OPEC, bu yıl ve 2025 yılı için petrol talebi tahminlerini üst üste üçüncü kez düşürdü.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: