Elon Musk’a 20 Milyon Dolarlık Tazminat Davası: Twitter’ın Eski Yönetim Kurulu Üyesi Harekete Geçti

Omid Kordestani, Elon Musk'a dava açarak, Twitter'daki hisse senetlerinin nakde çevrilmesini talep etti. Kordestani'nin davası, sosyal medya devinde büyük yankı uyandırdı.

Twitter’ın eski yönetim kurulu üyesi olan Omid Kordestani, Elon Musk’ın sahibi olduğu sosyal medya şirketine dava açarak milyarderin 20 milyon dolardan fazla değerdeki hissesini nakde çevirmeyi reddettiğini iddia etti. 2015’te Twitter’ın yönetim kuruluna katılan ve şirketin 2022’de Musk’a satışını denetlemeye yardımcı olan Kordestani, tazminatının çoğunu hisse senedi olarak aldı. Ancak davaya göre, Musk şimdi X olarak adlandırılan şirketi satın aldıktan sonra, Kordestani’ye bu hisseler için ödeme yapmayı reddetti. San Francisco’daki California Yüksek Mahkemesi’nde açılan davada, X’in “Kordestani’nin Twitter’a verdiği yedi yıllık hizmetin karşılığını ödemeden bu hizmetten faydalanmaya çalıştığı” belirtildi.

Ödenmeyen Tazminatlar ve Toplu Davalar

X‘in temsilcisi yorum taleplerine yanıt vermedi. Eski bir yönetim kurulu üyesi ile bir zamanlar yönetimine yardımcı olduğu şirket arasında böylesi bir kamuoyu savaşı nadir görülüyor. Çoğu yönetim kurulu anlaşmazlığı perde arkasında sessizce çözülür. Ancak Musk’ın sosyal medya şirketini 44 milyar dolara satın alması, normal iş uygulamalarına ilişkin pek çok kavramı altüst etti ve milyarder, anlaşmayı ele alış biçimi nedeniyle bir dizi davayla karşı karşıya kaldı.

Kordestani açtığı dava ile Musk’a karşı yasal yollara başvuran en üst düzey Twitter yöneticisi oldu ama bu kesinlikle ilk dava değil. Twitter’ın eski CEO’su, finans müdürü ve üst düzey avukatları da ödenmeyen tazminatlarını geri almak için şirkete dava açtı ve binlerce çalışan Musk’ı kendilerini haksız yere işten çıkarmak ve uygun kıdem tazminatını ödemeyi reddetmekle suçlayan toplu davalara katıldı.

Yedi Yıllık Hizmetin Karşılığı Ödenmedi

Musk şirketi satın almaya geldiğinde Kordestani’nin elinde 20 milyon dolardan fazla değere sahip 800 bin dolar hisse senedi opsiyonu bulunuyordu. Kordestani’nin şikayetine göre, Musk’ın şirketi satın almak için imzaladığı anlaşmada, bu opsiyonların anlaşmanın kapanmasından sonraki beş gün içinde ödenmesi yer alıyordu. Eski yönetim kurulu üyesi ayrıca satın alma işlemini takip eden aylar için planlanan ve yaklaşık 3 milyon dolar değerinde olan ek hisse senedi ödemeleri de almıştı. Musk’ın satın alma anlaşmasında hisse senetlerinin de ödenmesi öngörülmüştü ancak davaya göre bu ödeme yapılmadı.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: