Kulis Dedikoduları: Berat Albayrak Kabineye Geri Mi Dönüyor?

Kulislerde Berat Albayrak’ın kabineye dönebileceği konuşuluyor. Tarım, Ticaret ve Gençlik ve Spor Bakanlıkları'nda değişiklikler bekleniyor

OdaTV’den Hürrem Elmasçı‘nın kulis haberine göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan‘ın kabinesinde 4-5 ismin değişmesine kesin gözüyle bakılıyor. Özellikle Tarım ve Orman Bakanı, Ticaret Bakanı, Gençlik ve Spor Bakanı ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı‘nın yerlerini değiştireceği konuşuluyor. Ayrıca Adalet Bakanı için de sürpriz bir değişim olabileceği belirtiliyor.

Berat Albayrak Kabineye Dönüyor Mu?

Kulislerde en çok konuşulan isimlerden biri ise eski bakan Berat Albayrak. Albayrak’ın kabineye dönme ihtimalinin yüksek olduğu ve Erdoğan’la görüştüğü iddia ediliyor. Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı‘na geri dönme ihtimali konuşulurken, bir başka senaryoya göre Cumhurbaşkanı Yardımcılığı veya Dışişleri Bakanlığı görevine getirilebileceği belirtiliyor. Özellikle ABD seçimlerini Trump’ın kazanması durumunda Albayrak’ın dış politikada önemli bir rol üstlenebileceği düşünülüyor.

Kabinede Başka Hangi İsimler Öne Çıkıyor?

Yeni dönemde kabineye girebilecek diğer isimler arasında Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Elitaş, eski Antalya Belediye Başkanı Menderes Türel, ve TMSF Başkanı Fatin Rüştü Karakaş öne çıkıyor. Nihat Zeybekçi de bakanlık için adı geçen isimlerden biri.

Ne Zaman Değişiklik Olacak?

Kabine değişikliğinin Kasım ayında gerçekleşebileceği konuşulurken, Erdoğan’ın bu süreci ABD seçimleri sonrası yapabileceği de düşünülüyor. Ayrıca bürokrasi içinde de değişiklikler bekleniyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz‘ın üst düzey bürokratlar hakkında kapsamlı bir rapor hazırladığı iddia ediliyor.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: