“Lübnan’ı Vurmanın İsrailliler İçin Ağır Bir Bedeli Olacak”

Hizbullah'ın İsrail Golani Tugayının bulunduğu askeri üssü vurmasının ardından İsrailli siyaset uzmanı Gideon Levy açıklamarda bulunu...

Hizbullah, insansız hava araçları ile İsrail’in kuzeyindeki bir askeri üssü vurduklarını açıkladı. Kampın yemekhanesinin hedef alındığı saldırıda 67 kişi yaralandı.

Saldırının İsrail’in geçtiğimiz günlerde Beyrut’un merkezinde 22 kişinin ölümüne yol açan saldırılara yanıt olarak gerçekleştirildiği belirtildi.

İsrailli siyaset uzmanı Gideon Levy:

“Daha azı beklenemezdi. Lübnan savaşının daha başındayız. Bu savaşa hevesli olan herkes, bunun çok ağır bir bedeli olacağını bilmelidir.

Golani Tugayı karakoluna düzenlenen ve en az 67 kişinin yaralanmasına neden olan saldırı, Hizbullah’ın ayakta olduğuna dair bir mesajdır.

Piknik yapmıyoruz. Çok kanlı bir iş olacak.

İsrail halkı, Lübnan’ın güneyine yapılacak askeri operasyonların 2006’daki savaştan çok daha kötü olacağını bilmeli. Çünkü Hizbullah, bugün çok daha güçlü.”

Hizbullah, İHA’larla İsrail’de askeri üssü vurdu

Hizbullah, İsrail’in Hayfa bölgesindeki Kayserya kenti yakınlarındaki askeri üsse İnsansız Hava Araç’larıyla (İHA) saldırdı. 67 kişi yaralandı.

İsrail ordusunun, Lübnan’dan ateşlendiğini öne sürdüğü İHA saldırısında savunma sistemlerinin aracı tespit etmediği ve saldırı alarmlarının çalmadığı bildirildi.

Sosyal medyada bölgeye çok sayıda ambulans ve helikopterin sevk edildiği görüntüler paylaşıldı.

Hizbullah, İsrailli sivillere askeri üslerin yakınlarını terk edin uyarısı yaptı.

Hizbullah yaptığı açıklamada, “Golani Tugayının bulunduğu askeri üssü kamikaze İHA filosuysa vurduk. Mücadelemizden vazgeçmedik, geçmeyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Hizbullah’ın İsrail askeri üssüne yönelik saldırısı sebebiyle Lübnan camilerinde tekbirler getirildi.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: