Soruşturmada Apple Düğümü: Ayşenur’un iPhone Şifresi Kırılamadı

İstanbul’da işlenen cinayetlerin ardından Ayşenur Halil'in iPhone şifresi kırılamadı. Apple'ın şifre paylaşımı taleplerine nasıl yanıt vereceği merak konusu.

İstanbul’da İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil’in Semih Çelik tarafından yarım saat arayla öldürülmesinin yankıları sürüyor. Cinayetin ardından başlatılan soruşturma kapsamında İkbal Uzuner’in telefon şifresi çözüldü, ancak Ayşenur Halil‘in iPhone şifresi henüz kırılamadı. Yetkililer, Çelik’in cep telefonu ve laptopundaki incelemelerin devam ettiğini belirtti.

Apple Şifresi Kırılamadı

Soruşturma kapsamında ele geçirilen iki telefon da incelemeye alındı. İkbal Uzuner’in telefonunun şifresi uzmanlar tarafından çözülürken, Ayşenur Halil‘in iPhone’una erişim sağlanamadı. Apple cihazlarının şifrelerinin kırılmasının zor olduğu biliniyor ve genellikle iCloud şifreleri için şirketten talepte bulunulabiliyor. Ancak Apple, kişisel veri koruma politikaları nedeniyle bu talepleri reddedebiliyor.

Cinayetin Detayları

Cinayetten önce, Semih Çelik’in Ayşenur Halil ile birlikte Eyüpsultan’da bir fırına giderek ekmek aldığı ve sonrasında eve dönüp kahvaltı yaptıkları tespit edildi. Çelik’in, Halil’i öldürdükten sonra polisi arayarak kendisini ihbar ettiği ve ardından İkbal Uzuner’le buluşmak için surlara gittiği öğrenildi.

Apple’ın Tutumu Merak Konusu

Apple’ın, soruşturma kapsamında şifrenin kırılmasıyla ilgili nasıl bir tutum takınacağı merak ediliyor. Şirket, kişisel verilerin korunması konusunda titiz olmasıyla bilinirken, bu durum soruşturmayı etkileyebilecek potansiyele sahip.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: