TESK Genel Başkanı Palandöken: “Taksimetre Ücretlerine Standart Getirilmeli”

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, taksimetre ayarlama ücretlerinin her ilde farklılık gösterdiğini belirterek, bu ücretlere standart getirilmesi gerektiğini vurguladı.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, taksimetre ayarlama ücretlerinin her ilde farklılık gösterdiğine dikkat çekerek, bu konuda bir standart oluşturulması gerektiğini vurguladı.

Taksici Esnafı Mağdur Oluyor

Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, taksici esnafının taksimetre ayarlama ücretlerinden dolayı mağduriyet yaşadığını belirtti. Her ilde farklı uygulanan bu ücretin, şoför esnafı ve yanında çalışanları olumsuz etkilediğini ifade etti.

“Taksimetre “

Palandöken, döviz kurlarındaki dalgalanmaların petrol fiyatlarını etkilediğini, buna bağlı olarak da hem LPG, hem benzin hem de mazot fiyatlarında artış yaşandığını hatırlattı. Bu artışların ardından taksi, dolmuş ve toplu taşıma ücretlerine zam geldiğini belirten Palandöken, taksimetre güncelleme işlemi için farklı illerde farklı ücretler alındığını dile getirdi. Örneğin, en ucuz ilde bu işlemin maliyeti 1000 lirayı geçerken, İstanbul gibi büyükşehirlerde 2950-3000 lira arasında değiştiğini belirtti. Palandöken, bu ücretlerin bir standarda kavuşturulması gerektiğini savundu.

Büyükşehirlerde Zaman ve Para Kaybı

Özellikle İstanbul ve Ankara gibi büyükşehirlerde çok sayıda taksici esnafının sıra beklerken zaman ve para kaybettiğini söyleyen Palandöken, “Sorunun çözümü için ilgili Bakanlığın bu konuda bir standart getirmesi lazım,” değerlendirmesinde bulundu.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: