TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’tan Şok Sözler

Numan Kurtulmuş, eski kabul edilen hiçbir şeyin devam etmesinin mümkün olmadığını belirtti.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, eski kabul edilen hiçbir şeyin devam etmesinin mümkün olmadığını belirtti. Türkiye’de bir reform iradesine ihtiyaç olduğunu söyleyen Kurtulmuş, “Bunun için diyoruz ki; anayasanın ele alınması, reform sürecinin önemli bir aparatı olarak görülmesi gerekmektedir.” dedi.

Numan Kurtulmuş açıklamasını şu sözlerle sürdürdü.

“Önce hangi usulle yapacağınızı ortaya koymanız lazım ki ondan sonra esasları doğru bir şekilde tartışabilesiniz. Herkesin fikrini ortaya koyacağı, şeffaf bir sürecin yönetilmesi, müzakerelerin de gerçek bir şekilde yönlendirilmesi şarttır. TBMM Başkanlığı’nın üzerine düşen bu şeffaf müzakere sürecini yönetebilmektir.

“Bütün toplumsal birikimlerin üzerinde karar verecek yer TBMM’dir. Her yerde her şekilde tartışmalar yapılır ama tartışmanın sonuçlandırılacağı esas zeminin TBMM olduğunun altını çizmek isterim.

“İmtiyaz ve istisnalar, seçkinci gruplara ya da bir takım avantajlı gruplara kamunun gücünü aktarmak demektir. Dolayısıyla bu anayasa yapımı sürecinde istisnaların ve imtiyazların ortadan kaldırılması gerekmektedir.”

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: