Kol Saatlerinde ÖTV Söylentisi Piyasayı Karıştırdı: İnternet Siteleri Çöktü, Fiyatlar Uçtu

Kol saatlerine getirileceği söylenen yüzde 20 ÖTV zammı, internet sitelerinde talep patlamasına ve fiyatların dakikalar içinde artmasına neden oldu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) sunulan yeni kanun teklifinde yer alan vergi düzenlemeleri, kol saatlerinin satışında adeta patlamaya yol açtı. AKP Grup Başkanı Abdullah Güler tarafından sunulan teklif, kol saatlerine yüzde 20’lik Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) getirileceği söylentisiyle birlikte, vatandaşların internet sitelerine akın etmesine ve fiyatların hızla yükselmesine neden oldu.

İnternet Siteleri Çöktü, Fiyatlar Fırladı

Kanun teklifinin detayları ve ÖTV söylentilerinin yayılmasıyla birlikte, birçok firma ve internet sitesi, kol saatlerine olan aşırı talepten dolayı geçici olarak erişime kapandı. 5 bin lira ve üzerindeki kol saatlerini kapsayacak düzenleme henüz hayata geçmeden, vatandaşlar fiyatlara bakmak ve saat satın almak için firmaların web sayfalarına akın etti. Birçok firma, artan talep karşısında saat satışlarını kısa süreliğine durdururken, bazıları ise dakikalar içinde fiyatlarını yüzde 10 ila yüzde 20 oranında artırdı.

Yeni Vergiler ve Ekonomi Yönetimi Eleştirileri

Son yıllarda izlenen hatalı ekonomi politikaları nedeniyle Türkiye’de yüksek enflasyonun etkileri sürerken, ekonomi yönetimi sık sık yeni vergilerle gündeme geliyor. Dün TBMM’ye sunulan teklifte, kredi kartı limiti 100 bin liranın üzerinde olan vatandaşlardan yıllık 750 liralık savunma sanayii destek payı alınması ve kol saatlerine yüzde 20 ÖTV getirilmesi öngörülüyor.

Vatandaş Faturayı Ödüyor

Son ekonomik kararlar, birçok vatandaşın bütçesine ek yük getirirken, kol saatlerine yönelik bu vergi düzenlemesi de piyasalarda büyük yankı uyandırdı. Saat fiyatlarına gelen ani zamlar, sosyal medyada da tepki topladı. Vatandaşlar, artan vergi yüklerinin hayatı zorlaştırdığını ve ekonomiye yönelik hatalı politikalardan dolayı faturanın kendilerine çıkarıldığını belirtiyor.

web sitesi uygulama / geliştirme: