‘Üzüldüm’ Diyen Gebze Belediye Başkanı Büyükgöz’e Tepkiler Dinmiyor: “Pişkinlikte Son Nokta”

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz'ün 45 hayvanın öldürülmesiyle ilgili yaptığı açıklama tepki topladı. Kamuoyu, açıklamayı "pişkinlik" ve "yüzsüzlük" olarak değerlendiriyor.

Gebze Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi‘nde 45 hayvanın öldürülmesinin ardından Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz‘ün yaptığı açıklama, kamuoyunda büyük tepki topladı. Başkan Büyükgöz’ün “Görüntüleri izledim, ben de çok üzüldüm” şeklindeki ifadeleri, sosyal medya kullanıcıları ve hayvanseverler tarafından “pişkinlik”, “arsızlık” ve “yüzsüzlük” olarak nitelendirildi. Açıklamanın ardından eleştiriler çığ gibi büyüdü.

Tepki Çeken Açıklama

Başkan Büyükgöz, sosyal medyada infial yaratan görüntüler üzerine yaptığı açıklamada, sokaklarda ölen ya da tedaviye cevap vermeyen hayvanların uygun şekilde gömüldüğünü belirterek, “Hayatta olan hiçbir hayvanımızı öldürmek, itlaf etmek gibi bir sürecimiz olamaz” dedi. Ancak bu açıklama, birçok kişi tarafından “sorumluluktan kaçış” ve “sorumsuzluk” olarak değerlendirildi.

Sosyal Medyada Tepki Yağıyor

Hayvanseverler ve sosyal medya kullanıcıları, Büyükgöz’ün açıklamalarını samimiyetsiz buldu. “Görüntüler ortadayken bu kadar pişkin olunmaz” ve “Hayvanları öldürüp sonra üzüldüm demek tam anlamıyla yüzsüzlük” gibi yorumlar, sosyal medyada hızla yayıldı. Eleştiriler, belediyenin sorumluluğunu reddetmesi ve yapılan açıklamanın yeterli olmaması üzerine yoğunlaştı.

Katliam Görüntüleri Herkesi Şok Etti

Gebze‘deki hayvan barınağında yaşanan olayın görüntülerinde, hayvanlara iğne vurularak öldürüldüğü ve poşetlere konulup çöp konteynerlerine atıldığı anlar yer alıyor. Tepkilerin merkezinde ise bu vahşetin ardından yapılan açıklamaların sorumsuzca olduğu yönünde. Başkan Büyükgöz’ün “üzüntü” açıklaması halk tarafından tepkiyle karşılanırken, olayın örtbas edilmeye çalışıldığı iddiaları gündeme getirildi.

Hayvan Hakları Savunucularından Sert Tepki

Hayvan hakları aktivistleri, bu tür olayların sorumlularının en ağır şekilde cezalandırılması gerektiğini belirterek, Gebze Belediyesi’nin olayla ilgili net bir tavır sergilememesini eleştirdi. “Hayvanları katledip sonra üzüldüm demekle bu iş kapanmaz” diyerek Başkan Büyükgöz’e yönelik eleştirilerini sürdürdüler.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: