AKP’li Vekil Sinyali Verdi: Discord’dan Sonra Sırada TikTok Var

AKP'li vekil Ejder Açıkkapı, TikTok'un kapatılabileceğini belirtti. Discord ve Roblox'a erişim engeli getirilmesiyle ilgili önlemler değerlendirildi.

AKP Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, sosyal medya platformu Discord‘a erişim engeli getirildiğini hatırlatarak, TikTok hakkında gelen şikayetlerin yetkili kurumlarca incelendiğini ifade etti. Açıkkapı, yasalara aykırılık tespit edilmesi durumunda TikTok’un da kapatılabileceğini belirtti.

Sosyal Medya Platformlarına Yönelik Önlemler

Açıkkapı, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, çocuk ve gençlerin güvenliği açısından sosyal medya platformlarına yönelik alınan ve alınacak önlemleri değerlendirdi. Son günlerde toplumu derinden etkileyen olayların yaşandığını vurgulayan Açıkkapı, “Bu hadiseleri sadece siyaseten değerlendirmek etik olmaz. Söz konusu evlatlarımız olduğunda siyaseti bir kenara bırakıp, hep birlikte düşünmemiz gerekir” dedi.

Muhalefete Duyarsızlık Eleştirisi

Açıkkapı, muhalefetten bazı isimlerin birlik ve beraberlik çağrılarına duyarsız kaldığını belirtti. “Maalesef evlatlarımızın geleceğinin güvence altına alınması hususunda uzatılan eli tutmaktan imtina eden muhalefet unsurları var” ifadelerini kullandı.

TikTok Hakkında Uyarılar

Açıkkapı, oyun platformu Roblox‘un “çocuklara LGBT sapkınlığı ve satanizm propagandası” empoze ettiği gerekçesiyle yasaklandığını; Discord‘a ise “küçük yaşta kız çocuklarına şantaj ve tehditle istismarda bulunulduğu” gerekçesiyle erişim engeli getirildiğini aktardı. TikTok hakkında gelen şikayetlerin incelendiğini belirten Açıkkapı, yasalara aykırılık tespit edilmesi durumunda TikTok’un da kapatılabileceğini tekrar vurguladı.

Toplumun Ahlakını Koruma Çağrısı

Açıkkapı, muhalefetten gelen eleştirilere yanıt verirken, “Burada evlatlarımız için bu kararı alırken, bazı vekiller özgürlüklerin kısıtlandığını iddia ederek bizi eleştiriyor. Eleştirinin de mantık çerçevesinde olması gerekmez mi?” diye sordu. Açıkkapı, toplumu hedef alan her türlü olumsuzluğa karşı çıkacaklarını belirterek, “Sosyal mecralara bir kez daha sesleniyoruz; evlatlarımızın zehirlenmesine ve toplumumuzun ahlakının yok edilmesine müsaade etmeyeceğiz” dedi.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: