Adams Yönetiminde Kriz: Peş Peşe İstifalar ve Federal Soruşturma

New York Belediye Başkanı Eric Adams’ın Türkiye bağlantılı rüşvet iddiaları sonrası üst düzey yardımcıları peş peşe istifa etti. Emniyet Müdürü Tom Donlon'ın da istifa edeceği iddiaları gündemde.

New York Belediye Başkanı Eric Adams‘ın 2021 seçim kampanyası ve yönetimi, Türkiye ile bağlantılı rüşvet ve yasa dışı bağış iddialarıyla bir yıldır soruşturma altındaydı. Ay başında açıklanan iddianamede Adams’ın, Türk hükümeti yetkilileri ve iş insanlarından rüşvet aldığı iddiaları gündeme gelmişti. Bu gelişmeler üzerine Adams’ın yakın çevresinden peş peşe istifalar geldi.

Yardımcılar Peş Peşe İstifa Etti

Adams’ın en yakın yardımcılarından yedi kişi, rüşvet iddialarının ardından görevlerinden istifa etti. Son olarak, başkan yardımcısı Sheena Wright salı günü istifasını açıkladı. Bu istifalar, Adams’ın yönetimindeki büyük bir kriz olduğuna işaret ediyor. Politico’nun haberine göre, New York Emniyet Müdürü Tom Donlon da istifaya hazırlanıyor. Donlon’ın ofisteki eşyalarını topladığı ve toplantı takvimini boşalttığı belirtiliyor.

Emniyet Müdürüne Yönelik Soruşturma

Geçtiğimiz ay göreve atanan Emniyet Müdürü Donlon’ın, federal müfettişler tarafından evinin aranmasıyla soruşturma kapsamına alındığı öne sürülüyor. Donlon’ın selefi James Caban da suç örgütü yönettiği gerekçesiyle soruşturulmuş ve istifaya zorlanmıştı. Donlon’ın da benzer bir şekilde istifa etmesi bekleniyor.

Türk Topluluğu Sözcüsü Muhammed Bahi de Suçlandı

Adams’ın asistanı ve şehirdeki Müslüman ve Türk topluluğuyla ilişkilerden sorumlu olan Muhammed Bahi, yasadışı bağışlar ve tanık değiştirme suçlamalarıyla karşı karşıya kaldı. Pazartesi günü görevinden istifa eden Bahi, Özbek iş adamı Tolib Mansurov ile birlikte federal yetkililere yalan söylemekle suçlanıyor.

Adams’ın Savunması

Eric Adams, yönetimdeki bu değişikliklerin federal soruşturmalara bağlı olmadığını iddia ederek, suçlamalara boyun eğmediğini ve belediye başkanlığına tekrar aday olacağını açıkladı. Ancak, yardımcılarının peş peşe istifaları, yönetimde derin bir krizin varlığını ortaya koyuyor.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: