Fitch’ten Kasırga Raporu: Milton Kasırgası Kayıpları 50 Milyar Dolara Ulaşabilir

Fitch, Milton Kasırgası’nın 50 milyar dolar sigortalanmış zarara yol açabileceğini belirtti. Sigorta sektörü üzerindeki etkisinin sınırlı olacağı öngörülüyor.

Fitch tarafından yapılan açıklamada, Milton Kasırgası‘nın sigorta şirketleri ve küresel reasürans şirketlerinin kredi dereceleri üzerinde olumsuz bir etkisi olmayacağı belirtildi. Ancak, kasırganın önemli ekonomik kayıplara ve sigortalanmış zararların 30 ila 50 milyar dolar arasında olacağı tahmin ediliyor. Bu, 2022 yılında Ian Kasırgası’nın yol açtığı 60 milyar dolarlık kayıptan sonra en büyük sigortalı kayıp olarak kayıtlara geçecek.

Sigorta Şirketleri ve Reasürans Piyasası

Açıklamada, sigorta şirketlerinin büyük kayıpları reasürans piyasasına aktaracağı ifade edildi. Fitch, 2024 yılında küresel sigortalı kayıpların 100 milyar doları aşabileceğini belirtti. Bu, art arda beşinci yıl olarak kayıpların bu seviyeye ulaştığı anlamına geliyor. Ancak, emlak reasürans piyasasında 2023’te yaşanan yüksek fiyat artışlarının bu yıl tekrarlanmasının olası olmadığı belirtildi.

ABD Başkanı Biden’dan Ek Bütçe Çağrısı

ABD Başkanı Joe Biden, Milton Kasırgası ve Helene Kasırgası’nın etkilediği bölgeler için acil bütçe ihtiyacını vurguladı. Kongre üyelerine seçimden önce bir araya gelerek afet bölgelerine ek bütçe sağlanması çağrısında bulunan Biden, bu bütçenin hem afetzedelerin ihtiyaçları hem de yeniden inşa çalışmaları için elzem olduğunu belirtti.

Temsilciler Meclisi’nden Yanıt

Temsilciler Meclisi Başkanı Cumhuriyetçi Mike Johnson, seçimden önce Meclis’in toplanmasının zor olduğunu ifade etti. Johnson, gerekli bütçe çalışmalarının ancak seçimden sonra yapılabileceğini belirtti.

Milton Kasırgası, Florida’nın Siesta Key bölgesinde 3. kategoriyle karaya vurmuş ve 3 milyondan fazla kişiyi elektriksiz bırakmıştı. Kasırganın şiddeti, karaya vurduktan sonra kademeli olarak azalmış ve 1. kategoriye gerilemişti.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: