Emily in Paris, Fransa ve İtalya Arasında Diplomatik Gerilim Yarattı

Netflix’in "Emily in Paris" dizisi, baş karakterin Roma’ya taşınması üzerine Fransa ve İtalya arasında diplomatik bir tartışmaya neden oldu. Macron, Emily’nin Paris’e dönmesi için mücadele edeceklerini belirtti.

Netflix‘in popüler dizisi Emily in Paris, baş karakter Emily’nin Roma’ya taşınmasının ardından Fransa ve İtalya arasında diplomatik bir tartışmaya neden oldu. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un, Emily’nin Paris’e dönmesi gerektiği yönündeki açıklamalarına, Roma Belediye Başkanı Roberto Gualtieri sert bir yanıt verdi: “Emily, Roma’da çok iyi.”

Macron’un ‘Sıkı Mücadele’ Sözü

Macron, ABD merkezli sinema dergisi Variety‘de yayımlanan bir söyleşide, diziyi İtalya’ya kaptırmak istemediklerini belirterek, “Sıkı mücadele edeceğiz. Paris’te kalmalarını isteyeceğiz! Roma’da geçen bir ‘Emily in Paris’ mantıklı değil” dedi. Bu açıklama, dizinin Roma’da geçeceği yönündeki söylentilere karşı Fransa’nın kararlılığını ortaya koydu.

İtalya’dan Cevap Gecikmedi

Fransa’nın bu tepkisi üzerine, Roma Belediye Başkanı Roberto Gualtieri, sosyal medyadan Macron’a yanıt vererek, “Emily Roma’da çok iyi. Üstelik kalbe söz geçirilmez: Bırakalım kendisi seçsin” dedi. Gualtieri, daha sonra Hollywood Reporter dergisine verdiği söyleşide Macron’u eleştirerek, “Macron’un endişelenecek daha acil meseleleri yok mu? Şaka yaptığını ummak istiyorum” ifadelerini kullandı.

Emily’nin Paris’teki Etkisi

“Emily in Paris” dizisi, Fransa’da eleştiriler alsa da, Paris’te turizmi canlandıran büyük bir etki yarattı. Fransa Ulusal Sinema ve Animasyon Merkezi‘nin yaptığı bir araştırmaya göre, Paris’i ziyaret eden turistlerin yaklaşık %38’i bu dizinin etkisiyle kenti ziyaret ettiğini belirtti. Dizinin Paris ekonomisine olan katkıları, Cumhurbaşkanı Macron’un bu konuya hassasiyet göstermesinin sebeplerinden biri olarak görülüyor.

Brigitte Macron da Rol Aldı

Dizinin 4. sezonunda Fransa First Lady’si Brigitte Macron, kısa bir süre de olsa rol alarak büyük dikkat çekmişti. Cumhurbaşkanı Macron, bu sahneleri “Fransa’nın imajı için muazzam olumlu” olarak değerlendirdi ve eşinin performansından gurur duyduğunu belirtti.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: