Bakan Şimşek Katar’da Yatırımcılarla Buluştu: “Türkiye’ye Büyük İlgi Var”

BakanŞimşek, Katar’daki yatırımcılarla bir araya gelerek Türkiye’nin ekonomik potansiyelini ve yeni yatırım stratejilerini anlattı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, resmi ziyaret kapsamında gittiği Katar‘da yatırımcılarla bir araya geldi. Bakan Şimşek, Doha’da düzenlenen “Invest in Türkiye” programında yaptığı açıklamada, “Yatırımcının Türkiye’ye ilgisi çok büyük. 250’nin üzerinde üst düzey katılımcı vardı. Bu da Türkiye ekonomisine olan güveni gösteriyor” ifadelerini kullandı.

Katarlı Yatırımcılara Türkiye’nin Ekonomik Potansiyeli Anlatıldı

Bakan Şimşek, Katar temasları kapsamında ilk olarak Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ile görüştü. Ardından Maliye Bakanı Ali bin Ahmed el-Kevari ve Katar Yatırım Otoritesi (QIA) CEO’su Mansur bin İbrahim el-Mahmud ile bir araya gelen Şimşek, iki ülke arasındaki ticari ve ekonomik ilişkileri değerlendirdi.

Ayrıca, Türkiye’nin Doha Büyükelçiliği tarafından düzenlenen “Invest in Türkiye” etkinliğinde Katarlı yatırımcılarla buluşan Şimşek, Türkiye’nin yeni ekonomi politikaları, Orta Vadeli Program ve doğrudan yatırımları artırma hedefleri hakkında bilgi verdi.

Türkiye’nin Stratejik Avantajları

Bakan Şimşek, Türkiye’nin ekonomik reform sürecinde elde ettiği ilerlemeleri ve gelecekteki hedefleri anlattı. Katarlı iş insanlarına hitap eden Şimşek, “Türkiye’nin büyük ekonomik potansiyeli, güçlü büyüme performansı ve gelişmiş altyapısı sayesinde, Türkiye’nin bölgesel ve küresel düzeyde önemli bir yatırım destinasyonu olduğunu” ifade etti.

Şimşek ayrıca, “Türkiye’nin uzun vadeli ekonomik potansiyeli yatırımcılara büyük fırsatlar sunuyor. Türkiye’ye yapılacak yatırımlar, hem ülkemiz hem de yatırımcılar için uzun vadede olumlu sonuçlar doğuracak”** diye konuştu.

“Yatırımcının İlgisi Bizi Sevindiriyor”

Bakan Şimşek, Katar temaslarının ardından basına yaptığı açıklamada, “Yatırımcının ilgisi büyük. 250’nin üzerinde üst düzey katılımcı vardı, bu da Türkiye’ye olan güvenin artmış olduğunu gösteriyor” dedi. Şimşek, Türkiye ekonomisine olan bu ilginin bir önceki yıla göre önemli ölçüde artmış olmasının, doğru yolda olduklarını gösterdiğini vurguladı.

Kuveyt Ziyareti Sırada

Doha temaslarını tamamlayan Şimşek, Kuveyt’e geçerek burada da yatırımcılarla bir araya gelecek. Kuveyt Maliye Bakanı ve Ekonomi ve Yatırımlardan Sorumlu Devlet Bakanı Nura Süleyman el-Fassam ile görüşecek olan Şimşek, ardından Kuveyt Yatırım Otoritesi CEO’su Ganim Süleyman el-Guneyman ile de temaslarda bulunacak. Bakan Şimşek, Kuveyt’teki toplantıların ardından Türkiye’ye dönecek.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: